Ciurea: Și noi, la nivel mic, putem face lucruri bune. Să evităm plasticul, să avem grijă de resurse, să nu facem risipă

Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

Vlad Ciurea a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

„În fiecare an, pe 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății. Anual, OMS trage un semnal de alarmă cu privire la factori ce determină, la nivel global, deteriorarea sănătății umane. În 2022, tema este criza climatică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt cauzate de probleme de mediu. Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. 

Iar criza climatică duce la o criză de sănătate. Avem deja refugiați climatici în unele zone ale globului, avem poluare, plastic, incendii de vegetație. Și avem prea multe alimente procesate! Pe scurt, trebuie să avem mai multă grijă de planeta noastră ca să putem trăi mai sănătos”, a scris, joi, prof. univ. dr. Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

„Desigur că multe decizii trebuie luate la nivel politic și nu depind de noi. Salut, cu această ocazie, campaniile de împăduriri! E minunat! Salut deciziile de încurajare a producătorilor locali și produselor proaspete. Salut campania națională „Curățăm România!” și decizia de a introduce educația pentru mediu în școli. Sunt lucruri bune, care merită apreciate. Și noi, la nivel mic, putem face lucruri bune: să cultivăm în copiii și nepoții noștri respectul pentru planetă, pentru natură. Să ne îngrijim de locul în care trăim, să plantăm un copac, o floare, să mâncăm sănătos, să evităm plasticul, să avem grijă de resurse și să nu facem risipă”, a conchis Vlad Ciurea.

Ziua mondială a sănătăţii este sărbătorită, în fiecare an, la 7 aprilie, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare în accepţiunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În mijlocul pandemiei cu noul coronavirus, a unei planete poluate, a bolilor în creştere precum cancerul, astmul, bolile de inimă, cu prilejul acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va atrage atenţia la nivel global asupra acţiunilor urgente necesare pentru a menţine oamenii şi planeta sănătoşi şi pentru a promova o mişcare de creare a societăţilor, concentrată pe bunăstare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel