Ciuhodaru, amendament în Parlamentul European: Vreau ca toți românii să poată circula liber la nivel european

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tudor Ciuhodaru, medic și europarlamentar, își dorește ca românii să circule liber la nivelul Uniunii Europene și a cerut în Parlamentul European ”revenirea la normalitate”. 

Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a depus un amendament în Parlamentul European cu privire la libera circulație a românilor între statele membre. 

”Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european. Amendamentul pe care l-am depus azi are drept obiectiv prioritar stabilirea libertății de circulație, nediscriminatorie, la nivel european și revenirea la normalitate pentru transport și turism.

Concret, amendamentul Ciuhodaru prevede:

1. Comisia Europeană și toate statele membre trebuie să restabilească libertatea de circulație la nivel european și revenirea treptată la normalitate pentru transport și turism.

2. Dacă acest lucru se va face prin elaborarea a unui certificat verde de călătorie de către Comisie acesta trebuie să îndeplinească simultan trei condiții esențiale.

Să fie:

a) Unitar - același conținut - care să conțină un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi.

b) Nediscriminator - oricare dintre aceste proceduri asigură individual aceeași libertate de mișcare.

c) Gratuit- pentru a asigura deplina libertatea de mișcare la nivel european toate aceste proceduri de vaccinare sau testare vor fi asigurate gratuit tuturor cetățenilor europeni. Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, a transmis Tudor Ciuhodaru, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel