Ciucă: Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric, a transmis premierul Niolae Ciucă.

„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este adresată domnului Emmanel Macron, președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția UE", a declarat Maia Sandu. „Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv”, a precizat Maia Sandu. Franţa exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Solicitarea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană e un pas istoric, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

„România va continua să lucreze alături de Republica Moldova în parcursul său către UE”, a transmis şeful Executivului de la Bucureşti, într-o postare, joi, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său. 

Citește și: A doua rundă de discuții cu Rusia s-a încheiat fără niciun progres - negociator ucrainean

Un negociator ucrainean a anunțat joi că a doua rundă de discuții cu Rusia s-a încheiat, dar nu a adus niciun rezultat de care Ucraina avea nevoie.

„A doua rundă de negocieri s-a încheiat. Din păcate, rezultatele de care Ucraina are nevoie nu sunt încă obținute. Există o soluție doar pentru organizarea coridoarelor umanitare", a declarat într-un mesaj pe Twitter un înalt oficial ucrainean, Mykhailo Podolyak, conform CNN.

De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere privind livrarea de medicamente și alimente în locurile unde au loc cele mai violente lupte.

A fost pentru prima dată când cele două părți au înregistrat o formă de progres în discuții, de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o săptămână.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că am discutat suficient de detaliat aspectul umanitar, pentru că destul de multe orașe sunt acum încercuite. Există o situație dramatică în ceea ce privește medicamentele, alimentele și evacuarea", a spus Podolyak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel