Ciucă: Operaţionalizăm Agenţia specializată să gestioneze investiţiile în domeniul sănătăţii

Ciuca iohannis stefanesti   Foto Crișan Andreescu
Ciuca iohannis stefanesti Foto Crișan Andreescu

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că, prin ordonanţă de urgenţă, va fi operaţionalizată Agenţia pentru investiţii în sănătate, menţionând că se va asigura 'mai multă coerenţă' derulării proiectului celor trei spitale regionale - Cluj, Iaşi şi Craiova.

'Astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, operaţionalizăm Agenţia specializată să gestioneze investiţiile în domeniul sănătăţii. Este o ordonanţă de urgenţă prin care realizăm, practic, punerea în funcţiune a tuturor mecanismelor prin care putem să beneficiem de fondurile asigurate prin PNRR - şi aici vorbim de 2,5 miliarde de euro, fără TVA, pentru investiţii şi reforme în sistemul medical', a precizat Ciucă, înaintea şedinţei de Guvern.

El a spus că, prin această ordonanţă, se va asigura mai multă coerenţă şi derulării proiectului celor trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova.

Ciucă: Aprobăm operaţionalizarea fondurilor din PNRR pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes

Guvernul va operaţionaliza finanţarea şi accesarea fondurilor pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes din PNRR, printr-o hotărâre care va fi aprobată în şedinţa de joi, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

'Printr-o hotărâre de guvern vom reuşi să realizăm coerenţă în ceea ce priveşte finanţarea şi accesarea fondurilor pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes. Practic, urmărim acelaşi demers de operaţionalizare a sprijinului financiar prin PNRR. Discutăm aici de fonduri de aproximativ 300 de milioane de euro', a declarat Nicolae Ciucă, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Proiectul de hotărâre de guvern menţionat de premier are în vedere aprobarea contractului de finanţare dintre Guvernul României, reprezentat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Banca Europeană de Investiţii privind Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes, finanţat din PNRR.

Ciucă: Legea privind zonele metropolitane va permite sporirea accesului la servicii şi mobilitate

Guvernul va discuta în şedinţa de joi proiectul de lege privind zonele metropolitane, care, potrivit premierului Nicolae Ciucă, va permite realizarea reformelor la nivelul autorităţilor locale prin sporirea accesului la servicii şi mobilitate.

'Prin proiectul de lege de astăzi privind zonele metropolitane vom îndeplini un jalon care era planificat pentru finele lunii iunie. Practic, prin punerea în aplicare a acestei legi, vom reuşi cu adevărat să realizăm reformele la nivelul autorităţilor locale prin sporirea accesului la servicii şi mobilitate, la servicii publice furnizate la nivel local pentru cetăţenii care locuiesc în zonele urbane şi în comunităţile marginale şi periferice. Practic, aceste reglementări sunt în deplină concordanţă cu priorităţile naţionale de dezvoltare şi cu obiectivele asumate în coaliţie prin programul de guvernare', a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciucă spune că a început emiterea voucherelor sociale; va fi aprobat ajutorul pentru pensiile sub 2.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început joi, menţionând că Guvernul va aproba şi acordarea în luna iulie a ajutorului financiar de 700 de lei, de care vor beneficia 3,3 milioane de pensionari.

'Continuăm implementarea programului 'Sprijin pentru România'. Astăzi putem să anunţăm că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început. Aproximativ 2,5 milioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin, menită să compenseze o parte din creşterea preţurilor', a spus Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Tot joi, prin ordonanţă de urgenţă, va fi aprobată acordarea, în luna iulie, a ajutorului financiar de 700 lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub 2.000 de lei, fiind vorba de 3,3 milioane de beneficiari, a adăugat premierul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel