Ciucă: Nu recomandăm cetățenilor români să părăsească Republica Moldova

 Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că, în urma analizei efectuate la nivelul Guvernului, nu este necesară o recomandare pentru ca cetățenii români să părăsească Republica Moldova.

„La nivelul Ministerului de Externe și al Guvernului, am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul, în acest moment, nu am recomandat și nu recomandăm cetățenilor români să părăsească Republica Moldova”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat de jurnaliști care au fost informațiile care au stat la baza deciziei Bulgariei de a-și avertiza cetățenii să părăsească Moldova, premierul bulgar Kiril Petkov a spus: „Noi toți susținem Moldova și vom fi buni parteneri atât în vreme de criză, cât și pe termen lung pentru calea lor spre UE. (...) A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic, aș spune, pentru o anumită regiune”.

Acesta a adăugat că speră ca această poziție să fie revizuită. „Eu sper că, în curând, această poziție va fi revizuită, dar am dorit să înștiințăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a precizat premierul Bulgariei.

Ciucă, despre interconectorul de gaz dintre Bulgaria și Grecia: Până pe 30 iunie va fi finalizat

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a spus, tot vineri, că șeful Guvernului de la Sofia l-a informat că, până în 30 iunie, interconectorul de gaze dintre Bulgaria și Grecia va fi finalizat din punct de vedere tehnic.

„În discuțiile de astăzi, premierul Petkov a menţionat că, până la 30 iunie, are certitudinea că acesta va fi finalizat din punct de vedere tehnic. Sigur, va urma perioada de testare şi verificare şi, cel mai probabil, în această toamnă vom avea gaz pe acest interconector”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„În ceea ce privește posibilitatea ca atât România, cât și Bulgaria să beneficieze de alte surse de gaz, doresc să fac mențiunea că întreruperea aprovizionării cu gaze din Rusia este o problemă care nu afectează doar Bulgaria și România, afectează și celelate țări din regiune și din Europa, motiv pentru care trebuie să ne înscriem demersurile noastre în ansamblul de măsuri pe care UE urmează să le ia. Deja a fost stabilit ca pe 5 mai să aibă loc la Sofia o întrunire regională a miniștrilor Energiei. Vor participa și miniștri din țările care au potențial să asigure aprovizionarea cu gaze”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel