Ciucă: Mulţumesc coaliţiei! Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, miercuri, în şedinţa de Guvern, coaliţiei de guvernare.

„În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că, atunci când avem o coaliţie stabilă, constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemenea, să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. 

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că, din estimările BNR, „încheiem anul 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine”.

Ciucă a mai spus că a fost anul în care au operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Am reuşit să operaţionalizăm prima cerere de plată şi am transmis-o şi pe a doua. În felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară”, a mai spus premierul Ciucă.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că, în perioada următoare, „vor urmări cu aceeaşi tenacitate şi determinare ca jaloanele şi ţintele din PNRR să fie îndeplinite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel