Ciucă: Medicii de familie, vitali împotriva valului 5

Ciucă: Medicii de familie, vitali împotriva valului 5
Ciucă: Medicii de familie, vitali împotriva valului 5

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre pregătirile pentru valul 5 al pandemiei anunțând că medicii de familie reprezintă fundamentul măsurilor pe care le-au gândit autoritățile.

Nicolae Ciucă a anunțat joi seara, la TVR, că se va extinde capacitatea de testare, în acest sens fiind adoptată o Ordonanță de Urgență.

La nivelul Ministerului Sănătății au fost stabilite protocoale noi de tratament, a mai dezvăluit premierul. Vrem să folosim ce a apărut nou și să sporim asistența medicală în ambulatoriu, a precizat șeful Guvernului.

„Medicii de familie reprezintă fundamentul măsurilor pe care le-am gândit... Povara pe care am văzut-o la ATI, la spitalele transformate în unități COVID, să scadă cât mai mult”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă. Premierul a mai spus că nu a fost luată nicio decizie în ceea ce privește introducerea certificatului verde, scrie Mediafax.

Ciucă, în ședința de Guvern la final de 2021: 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați

90% dintre medicii de familie sunt vaccinați, a anunțat joi premierul Nicolae Ciucă. Premierul Nicolae Ciucă a spus că medicii de familie sunt cei mai aproape de cetățeni și cunosc cel mai bine comunitățile locale.

„Am făcut un apel la dumnealor să continue efortul pe care l-au făcut până acum, astfel încât împreună să putem depăși cu bine și sperăm într-o perioadă cât mai scurtă pandemia. Un aspect foarte important a fost acela că am aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați, ceea ce este un lucru îmbucurător și, de asemenea, acesta poate fi considerat ca fiind cel mai bun exemplu de încredere în știință pe care cei care desfășoară această activitate zi de zi îl dau față de cei cărora le acordă asistență medicală”, a spus, joi, în ședința de Guvern, prim-ministrul.

Pe acest pilon va fi construit rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei, a adăugat Nicolae Ciucă: „Practic, urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care dumnealor îl au în noul plan pe care l-au realizat colegii noștri de la Ministerul Sănătății”. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel