Ciucă, întrevedere cu reprezentanţii Fondului Proprietatea. Discuţiile au vizat şi pregătirile pentru listarea la BVB a Hidroelectrica şi Salrom

Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Proprietatea. 
Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Proprietatea. 

Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Proprietatea. 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, cu această ocazie fiind analizată evoluţia investiţiilor gestionate de FP şi a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru listarea la bursă a acţiunilor pe care acest fond le deţine la companiile Hidroelectrica şi Salrom, potrivit unui comunicat al Guvernului.

'Listarea celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti, susţinută de Guvernul României, face parte din viziunea implementată la nivelul Executivului pentru a îmbunătăţi guvernanţa şi transparenţa companiilor pe care le deţine. Acest demers va contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, care are un rol fundamental în dezvoltarea companiilor româneşti şi accesul lor la finanţare care să le poată dinamiza investiţiile. Consolidarea investiţiilor va întări economia', a declarat premierul, citat în comunicat.

Conform sursei citate, finalizarea cu succes a listării unui pachet consistent din acţiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va permite României să îndeplinească la termen obiectivul stabilit în cadrul PNRR, la sfârşitul primului semestru al anului viitor. 

VEZI ȘI: Situația pieței de energie. ANRE și Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de premierul Ciucă

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și Ministerul Energiei au transmis un comunicat privitor la informările solicitate de premier în situației pieței de energie.

ANRE şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de premierul Ciucă privind situaţia pieţei de energie şi strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, precizează Executivul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Ministerul Energiei au transmis informările solicitate de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, se arată în comunicat.

Guvernul precizează că, în conformitate cu deciziile luate la reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, ANRE a comunicat situaţia pieţei de energie iar Ministerul Energiei a prezentat strategiile de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung pentru capacităţile de producţie de energie electrică şi gaz.

În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energiei, vor înainta către Guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, continuând să protejeze populaţia şi mediul privat de efectele creşterilor de preţuri la energie şi gaze naturale, mai precizează comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel