Ciucă, întâlnire de lucru cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi

Ciucă, întâlnire de lucru cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi. Sursa - Guvernul României
Ciucă, întâlnire de lucru cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi. Sursa - Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, context în care a reafirmat sprijinul deplin şi activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană. 

Primirea a avut loc în contextul vizitei efectuate de către oficialul Republicii Moldova la București, la invitația omologului său român. Prim-ministrul Ciucă a salutat vizita oaspetelui din Republica Moldova şi a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate şi cu efecte importante ale situaţiei actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei.

"Premierul României a reafirmat sprijinul deplin şi activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană. Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăseşte permanent pe linia eforturilor susţinute ale României pe această direcţie", se arată în comunicatul Guvernului României.

 

Energia şi evoluţiile de securitate din regiune, pe masa discuțiilor celor doi oficiali

 

La rândul său, oficialul de la Chişinău a salutat şi mulţumit pentru sprijinul constant al României, susţinerea politică, economică şi financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă - refugiaţi, criza energetică, inflaţia - dar şi pentru a-şi atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

"Cele două părţi au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale, inclusiv eforturile fluidizării traficului la frontieră. În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acţiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei şi evoluţiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea şi propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului", conform comunicatului.

De asemenea, au fost abordate temele cooperării cu instituţiile internaţionale şi cu România în întărirea instrumentarului de asigurare a păcii şi stabilităţii, a securităţii cetăţenilor în Republica Moldova şi în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel