Ciucă, întâlnire cu David Saranga. S-a propus organizarea unei ședințe comune de guvern România-Israel

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România / Foto: gov.ro
Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România / Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga. Partea israeliană a propus organizarea, la o dată cât mai apropiată, a ședinței comune de guvern România-Israel.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga. Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluția relațiilor internaționale și a securității în Estul Ucrainei și în Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat preocuparea pentru evoluțiile din Estul Ucrainei și Marea Neagră, schimbând idei cu ambasadorul David Saranga despre evaluările proprii asupra acestor evoluții. De asemenea, oaspetele a prezentat situația de securitate curentă din regiunea Orientului Mijlociu.

Partea israeliană a propus organizarea, la o dată cât mai apropiată, a ședinței comune de guvern România-Israel. O asemenea perspectivă a fost salutată de către prim-ministrul român, urmând ca data să fie stabilită pe canale diplomatice în perioada următoare.", a informat Guvernul într-un comunicat de presă.

Tot astăzi a avut loc prima reuniune a Comitetului interministerial pentru energie

Comitetul interministerial pentru energie s-a reunit luni, în prima sa şedinţă, premierul Nicolae Ciucă solicitând o abordare integrată la nivel guvernamental privind gestionarea crizei energetice.

Conform unui comunicat al Guvernului transmis Agerpres, această structură guvernamentală are ca obiectiv identificarea soluţiilor pentru limitarea efectelor creşterii preţurilor la energie pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi monitorizarea măsurilor implementate până în acest moment de Guvern şi a efectelor acestora.

"Este important să avem o abordare integrată la nivel guvernamental privind gestionarea crizei energetice, care să asigure atât o bună cunoaştere a problemelor cu care se confruntă consumatorii casnici şi economia, cât şi a soluţiilor de răspuns. Obiectivul Guvernului este de a atenua cât mai mult din efectele creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru a proteja cetăţenii, a menţine locurile de muncă şi a susţine sectoarele economice", a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului.

În cadrul reuniunii, printre altele, reprezentanţii Ministerului Energiei au prezentat situaţia facturilor la energie şi gaze naturale în raport cu aplicarea schemei de compensare şi plafonare stabilită de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel