EXCLUSIV  Ciucă, în BPN, anunță un nou sprijin pentru fermieri. Ajutorul a fost stabilit în urma unei discuții dintre Iohannis și Ursula von der Leyen

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Nicolae Ciucă, în BPN, a anunțat un nou sprijin pentru fermieri.

„Comisia Europeană are în analiză un al doilea sprijin pentru fermierii afectați de tranzitul cerealelor ucrainene. Vorbim atât de fermierii din România, cât și state precum Polonia, Bulgaria.


Noul sprijin pentru fermieri este consecința presiunii venite din partea șefilor de stat și de guverne, care au insistat pe necesitatea ca ajutorul din partea UE să fie unul mai consistent având în vedere pierderile generate pe piața cerealelor din statele Europei de Est.


În cazul României, acest ajutor suplimentar a fost stabilit în urma discuției personale dintre președintele Klaus Iohannis și șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen”, a spus Nicolae Ciucă. 

VEZI ȘI: Notă pentru activitatea lui Petre Daea. Vlad Macovei: O spun foarte sincer, fără să vorbesc în numele Asociației Forța Fermierilor / video

Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor, a fost invitat în cadrul emisiunii „D` ECONOMIC NEWS”, prezentată de Alex Vlădescu, la DC News TV.

Întrebat ce notă i-ar oferi ministrului Petre Daea, pentru activitatea din actualul mandat, Vlad Macovei a răspuns:

„Foarte sincer, bazându-mă pe o evaluare personală, fără să vorbesc în numele Asociației Forța Fermierilor, luând în calcul toate complexitățile și toate dificultățile acestei perioade, mă gândesc la nota 6. Cu siguranță se putea mult mai bine, dar cum am văzut în ultimii ani, chiar și pe vreme de pace, cu niște miniștri care au fost așa cum au fost... se poate și mai rău”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel