Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate. Fac apel la parlamentari să finalizeze adoptarea legii

Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate. Fac apel la parlamentari să finalizeze adoptarea legii. Sursă foto: Gov.ro
Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate. Fac apel la parlamentari să finalizeze adoptarea legii. Sursă foto: Gov.ro

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că reprezintă o prioritate certificatul verde COVID şi a făcut apel la toţi parlamentarii să adopte legea în domeniu.

'Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o ţară care a avut o experienţă tragică a valului patru. Observăm că în celelalte ţări din Europa se manifestă al cincilea val. (...) Ca atare, fac apel la toţi parlamentarii să înţeleagă şi să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde', a afirmat Ciucă, după ce a depus la Parlament lista cu miniştrii propuşi şi programul de guvernare.

Proiectul privind certificatul verde se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Plenul Camerei este for decizional pentru acest proiect. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, marți, 23 noiembrie, la Parlament, lista cu miniștri și programul de guvernare.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, la Parlament, lista cu miniștri și programul de guvernare.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe următoarele principii: rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,5 la 7”, a spus premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că PNRR reprezintă axul progamului de guvernare

„Împreună cu echipa guvernamentală, suntem oblogați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și bineînțeles acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă. O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare Planul național de investiții Anghel Saligny. În momentul acesta are o sumă locată de aproximativ 50 de miliarde până în 2028, doar până în acest moment s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde, ceea ce înseamnă că este nevoie de stabilirea unui mecanism echiabil și eficient, astfel încât să putem stabili prioritățile”, a mai spus, marți seară, Nicolae Ciucă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel