Cîţu, primele declarații după ce a confirmat vizita în Kiev

 Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a confirmat miercuri seara că va efectua o vizită oficială la Kiev.

'Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk', a scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El precizează că va merge în zonele afectate de război. 'Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război', a mai scris Florin Cîţu.

Florin Cîțu este şi cel care a intermediat discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României. Momentul a început cu probleme, primele câteva zeci de secunde din discurs neputând fi auzite. De asemenea, au fost probleme şi cu traducerea, având în vedere că timp de secunde bune românii nu au putut înţelege ceea ce spunea Volodimir Zelenski. 

"În Ucraina, se decide soarta Europei Centrale şi a Mării Negre. Da, au fost impuse sancţiuni Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile, după 8 ani de război în Donbass. Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi Europa, de aceea trebuie să fie privată de resursele economice. Opriţi tranzitul mărfurilor din şi spre Rusia. Nu mai importaţi resurse energetice din Rusia. Este nevoie de a impune alte sancţiuni. Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susţină sub orice formă Ucraina. Acum se decide cine va câştiga războiul, libertatea sau tirania. Trebuie ca aceşti militari ruşi să răspundă în faţa legii, pentru infracţiunile comise pe teritoriul Ucrainei.

Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie a sprijini libertatea. Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la refacerea Ucrainei după război. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de susţinere pentru a reface viaţa în Ucraina", a spus Zelenski. Citește continuarea aici!

Citește și - Marcel Ciolacu merge la Kiev

Marcel Ciolacu, președintele PSD, merge la Kiev pe 27 aprilie. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, merge pe data de 27 aprilie la Kiev. „Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități”, a transmis Camera Deputaților. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel