Cîțu: Vaccinul rămâne gratuit după ce Orban a zis că este cu plată

Foto: Guvern
Foto: Guvern

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că vaccinarea din România va rămâne gratuită.

Florin Cîțu a făcut apel la toate autoritățile din România, atât la nivel local, cât și la nivel central, pentru a crește randamentul campaniei de vaccinare de la noi din țară. „Trebuie să vă implicați cu toții în această perioadă ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor. Aici, vreau să fac o clarificare, vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor, fiindcă în România vaccinul rămâne și este gratuit”, a transmis premierul, de la Palatul Victoria, în timpul videoconferinței cu prefecții, luni după-amiază.

Nu există discuții în guvern pentru a schimba gratuitatea vaccinurilor Covid-19

„Nu există nicio discuție la acest moment în guvern de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, a continua campanie de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia.

În România, vaccinul este gratuit, nu există nicio discuție în guvern care să schimbe aceste lucruri și rămâne gratuit în această perioadă”, a mai adăugat Florin Cîțu, în videoconferință.

Măsurile de pandemie se relaxează, dar continuarea vaccinării este esențială pentru a evita un posibil val patru

„Ne vedem astăzi pentru a ne asigura că nu ne relaxăm în ceea ce privește în campania de vaccinare. Da, relaxăm din condiții, pentru că (...) vedem că există o îmbunătățire a ratei de pozitivare, deci o scădere a ratei, dar trebuie să continuăm campania de vaccinare și este important pentru noi, chiar dacă lucrurile se relaxează pe partea de pandemie.

De aceea, îi avem astăzi aici pe ministrul de Interne, știți foarte bine, dar și pe domnul Gheorghiță, să ne spună exact cum stăm cu situația și ce putem să facem. Asta este important, cu ce putem să vă ajutăm pe dumneavoastră, cu ce puteți să vă implicați dumneavoastră (n.r., Cîțu se adresează prefecților) ca să putem să continuăm cu această campanie”, a conchis premierul României.

Florin Cîțu, răspuns pentru Ludovic Orban care a anunțat că vaccinarea nu va fi gratuită la nesfârșit

„Noi organizăm vaccinare gratuită, statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la o imunizare de grup, dar apoi s-ar putea merge pe sistemul de la vaccinarea de gripă. Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de persoane vor trebui să plătească, e vorba de sănătatea fiecăruia. Asta se va întâmpla într-un viitor... (n.r., îndepărtat)”, a spus Ludovic Orban, tot luni, înainte de declarațiile premierului.

În ultimele 24 de ore, în România au fost administrate 54.065 doze de vaccin Covid-19. Dintre ele, 37.623 au fost de la compania Pfizer, 5.981 au fost de la compania Moderna, 7.752 au fost de la compania AstraZeneca, în timp ce 2.709 au fost de la compania Johnson&Johnson (imunizare cu doză unică).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel