Cîțu s-a retras. Chirieac: ”Este un act iresponsabil”. Propunerea de premier care-l SALVEAZĂ pe Iohannis de la prăbușire

Bogdan Chirieac s-a arătat indignat de decizia luată de Florin Cîțu de a se retrage într-un moment de criză în care se află România. Analistul politic a afirmat însă și care ar fi singura opțiune a lui Klaus Iohannis pentru un nou premier. 

Bogdan Chirieac a susținut în direct la România TVNicolae Ciucă ar fi următoarea propunere a președintelui Klaus Iohannis pentru un nou premier. 

Cine ar putea fi propus premier?

”Este un act de iresponsabilitate politică. Nu se poate așa ceva. Cîțu era doar așa de momeală? Onorabila Curte ne-a explicat că nu e bine ce se întâmplă. Propui un Guvern ca să treacă, nu ca să pice. De la bun început, partidele politice, PSD și PNL, nu au făcut publică înțelegerea de a convoca alegeri anticipate în România. Acum, în plină criză, probabil că singura opțiune a președintelui Iohannis, ca să nu se prăbușească de la 65% și PNL să nu ajungă sub 20%, este generalul Ciucă. E fost militar, e combatant în teatrele de operațiuni din Afganistan, situația impune o mână forte. Altminteri, degeaba se mai prezintă PNL-ul la alegerile locale”, a afirmat Bogdan Chirieac. 

De ce s-a retras Cîțu?

Întrebat dacă a fost doar un joc politic, analistul politic a precizat: 

”Înțeleg că e un om cumva specialist. Dar probabil nu e bun ca politician și ministru de Finanțe. Înțeleg că la Finanțe se pricepe, i-am văzut CV-ul, deci omul vine dintr-un mediu competitiv, dar făcând pasul înapoi... Probabil că ați mai văzut oameni din ăștia care au un pic de geniu, dar sunt total autiști. Cum să îl pui pe Florin Cîțu prim-ministru al României? Despre ce vorbim? Hai să avem simțul ridicolului. Și așa omul nu avea treabă cu portofoliul de Finanțe. Și așa omul ia bani fără să știe de ce îi ia, la cine știe ce dobânzi. Nu poți să îl lași prim-ministru”, a mai susținut Bogdan Chirieac. 

Care a fost scenariul lui Iohannis 

”Mă gândesc că președintele a luat decizia și a spus: Cîțu, te retragi, pentru că am nevoie de premier și Guvern pe bune. Nu jucărie și nu lucruri ridicole. (...) Mă aștept ca președintele să numească un premier responsabil, cu autoritate. Și de acolo, au destui oameni de primă mână: Aurescu, Predoiu, Răzvan Prișcă, Dan Motreanu, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cristi Bușoi, oameni cu care se poate ridica ceva, o națiune lovită, cum va fi România în perioada următoare”, a completat Chirieac. 

Românii să-și asume votul dat 

”Tot ceea ce ni se întâmplă este numai datorită nouă, celor care am votat. Domnul Cîțu a anunțat că urmează ca prim-ministrul să fie desemnat Ludovic Orban. Eu sper că în ceasul al doisprezecelea Klaus Iohannis va alege un alt prim-ministru.”, a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel