Cîţu: România riscă să piardă bani din PNRR, dacă nu îndeplineşte ţintele stabilite până pe 31 martie

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Cele mai importante dintre cele 24 de jaloane din PNRR, care trebuie îndeplinite până pe 31 martie, sunt legislaţia privind Pilonul II de pensii şi legea salarizării, a declarat, luni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a adăugat că România riscă să piardă bani în situaţia în care acestea nu sunt realizate. 

„Sunt câteva lucruri importante (la Ministerul Muncii). Unul este legislaţia Pilonului II de pensii, care este foarte importantă, şi al doilea este despre legea salarizării. Mai sunt şi alte jaloane, sunt 24 de jaloane care trebuie îndeplinite până la 31 martie, altfel pierdem bani, şi aş vrea să văd acel ministru care vine în faţa românilor şi spune că nu a avut timp să se ocupe şi nu vom primi banii din PNRR”, a declarat Florin Cîţu, la Senat, întrebat dacă are semnale că Ministerul Muncii nu ar putea să respecte angajamentele din PNRR în privinţa pensiilor şi a salariilor.

Cât priveşte susţinerea de către PNL a ministrului Muncii, Marius Budăi, Florin Cîţu a reiterat că tot ceea ce partidul vrea să spună o face în interiorul coaliţiei de guvernare. 

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat, luni, despre ministrului Energiei, Virgil Popescu.  

„Nu am emoții în ceea ce priveşte moţiunea de astăzi”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, tot luni, că nu are nicio emoție în legătură cu votul la moțiunea simplă depusă de USR împotriva sa.

„Chiar n-am nicio emoție. Suntem într-o coaliție”, a spus Virgil Popescu, referindu-se la cum va vota PSD la moțiune.

Amintim că USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată 'Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României'. Potrivit USR, ministrul Popescu 'periclitează' în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie. Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit 'şansa' să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă 'a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani'. Totodată, USR califică drept 'un dezastru' gestionarea crizei facturilor la energie, menţionând că românii au ajuns să plătească sume 'uriaşe', iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii 'proaste' luate de ministrul Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel