Cîțu, prima reacție după ce Parlamentul a VOTAT majorarea pensiilor cu 40%

Florin Cîțu a reacționat imediat după ce Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%.

'Anul acesta, Guvernul PNL a crescut pensiile cu cea mai mare sumă posibilă într-o perioadă de criză economică (...) Este tot ceea ce se poate face în anul 2020! Această rectificare bugetară, care, pe lângă majorarea cu 40%, include și alte cheltuieli suplimentare de 6 puncte procentuale din PIB, o vom ataca la CCR!' a spus Cîțu.

'Nu suntem iresponsabili! Nu vom permite așa ceva! Nu vom arunca țara în aer (...) Spunem foarte clar! Toate proiectele de lege, fără surse de finanțare, au fost întoarse de CCR. Nu a fost prevăzută sursa de finanțare la această majorare de 40%.' a spus Florin Cîțu, la B1 TV, imediat după ce plenul reunit al Parlamentului a votat majorarea pensiilor cu 40%.

Ce a mai declarat astăzi Cîțu, înaintea votului decisiv din Parlament

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, marţi, la Piatra-Neamţ, că intenţia PSD de a modifica rectificările bugetare, având ca principal scop majorarea pensiilor cu 40%, este un "act criminal".


'Ceea ce fac ei într-o perioadă dificilă pentru România, într-o perioadă de criză economică globală, este ca un act de agresiune la stabilitatea economică a României, şi se folosesc de majoritatea din Parlament. Aceşti oameni vor răspunde pentru tot ceea ce fac şi sper să răspundă cât mai curând. Am încredere că nu toţi oamenii din Parlamentul României vor să arunce România în aer.' a spus Cîțu.

'Sunt sigur că pe lângă PNL sunt şi alţii care vor vota împotriva acestor aberaţii. Dar, dacă se întâmplă să treacă această lege, noi nu vom permite anul acesta să se ajungă să aruncăm România în aer. Nu suntem iresponsabili. (...) În 2008, aceeaşi majoritate toxică, socialistă, a propus o creştere exact în campania electorală a salariilor profesorilor cu 50%. Premierul de atunci (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) a spus că nu se poate face acest lucru dar astăzi el susţine, s-a schimbat, este cu socialiştii. Ce a urmat ştim foarte bine: România a fost retrogradată, dobânzile au crescut, a fost inflaţie, am intrat în criză economică din care am ieşit în 2015. Acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi dacă îi lăsăm pe ei să meargă mai departe, cu acest program al lor de modificare a rectificărilor bugetare. Nu îi vom lăsa, nu vom arunca România în criză pentru că vrea PSD, Arsene şi restul găştii de infractori", a declarat ministrul Finanţelor Publice.

"Astăzi, în Parlamentul României, aceiaşi oameni vor în continuare să distrugă România, deşi actualul Guvern a crescut pensiile, într-o perioadă dificilă, cu cea mai mare valoare - 177 lei. Când au fost la guvernare, socialiştii nu au reuşit acest lucru, astăzi vin şi vor să arunce ţara în aer. Este un act clar împotriva României, a românilor, a securităţii economice. Ei mint, sunt ipocriţi şi ceea ce fac este criminal. Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, îi cerea în şedinţa de Guvern fostului prim-ministru Viorica Dăncilă să dispună reanalizarea calendarului de implementare a legii 127/2019, legea care modifica punctul de pensii, pentru a respecta limita de deficit bugetar de 3% din PIB aferent perioadei 2020 - 2023. Această propunere venea după ce Dăncilă şi Teodorovici s-au întâlnit cu FMI şi Banca Mondială şi au acceptat sugestiile Băncii Mondiale", a adăugat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel