Cîțu, răspuns pentru Orban. Își dă sau nu demisia dacă pierde la Congresul PNL

Guvernul României
Guvernul României

Premierul României, Florin Cîțu, i-a răspuns președintelui PNL în legătură cu demisia din funcție în cazul unui eșec.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a spus că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă pierde cursa pentru un nou mandat. „Dacă veți pierde această cursă, vă dați demisia din funcția de premier?”, a fost întrebat Cîțu, în timpul unor declarații de presă din Parlament.

„Eu sunt aici în cursa pentru președinția Partidului Național Liberal. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună, pentru că această guvernare este pentru români”, a răspuns premierul, dând de înțeles că nu va face un pas în spate dacă pierde.

Ce declarase cu o seară în urmă Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că își va da demisia de onoare din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă va pierde în fața lui Florin Cîțu la Congresul PNL. Într-un interviu acordat lui Cosmin Prelipceanu la Digi 24, Ludovic Orban a afirmat că se va retrage de la Camera Deputaților dacă va pierde în competiția internă din PNL.

„Dacă veți câștiga pe 25 septembrie, Florin Cîțu rămâne prim-ministru?”, a întrebat Cosmin Prelipceanu. „Asta vor hotărî forurile statutare ale Partidului Național Liberal”, a spus Ludovic Orban. „Și dacă câștigă, cum îl dați jos?”, a continuat Prelipceanu. 

Este o chestiune de onoare, spune președintele PNL

„Asta e o chestiune de onoare. Eu dacă pierd alegerile îmi scriu de dinainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Asta e o chestiune de legitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al Partidului Național Liberal pierde competiția, ce autoritate, ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? 

Asta e o chestiune de legitate într-o democrație. Un om ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat trebuie să aibă o legitimitate, trebuie să aibă o autoritate care este construită. Dacă pierzi în interiorul propriului tău partid care te-a susținut în funcție de prim-ministru, ca să nu mai spun de context. Florin Cîțu a luat decizia să candideze la funcție de președinte al Partidului Național Liberal știind foarte bine că va fi în competiție cu mine”, a afirmat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel