Cîţu: Populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede

foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că 'singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuţiilor'. 

'Bineînţeles că au apărut imediat 'specialiştii' din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. FALS! Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valoarea contribuţiei. Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi', a scris Cîţu, sâmbătă, pa pagina sa de Facebook.

El spune că, 'din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede'.

'Obiectivul numărul 1 pentru mine şi pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia). Noi, PNL, am arătat că ştim să administrăm o economie lovită de şocuri neprevăzute. (...)

România este în situaţia de acum doi ani. Există un şoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă.

Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică să minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu îşi revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste', arată Cîţu. 

Citește și O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina - sâmbătă, la Palatul Victoria

O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina are loc sâmbătă, la Palatul Victoria. 

Premierul Nicolae Ciucă conduce această şedinţă, programată de la ora 10,00, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean. Sâmbătă este a 24-a zi de conflict militar în Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel