Cîțu: Pachet de aproape 2% din PIB pentru a susține economia în pandemia de COVID-19

Florin Cîțu a vorbit despre situația economică în contextul epidemiei de noul coronavirus.

„Din partea noastră nu vor exista probleme, fragmentări. Vom reintroduce lichiditate în sistem şi aici este vorba de 10 miliarde de lei din TVA. ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r.) are un mod mai relaxat, în această perioadă. Nu încurajăm evaziunea fiscală, dar putem să facem controale şi de la distanţă. Vom folosi această perioadă şi pentru informatizarea ANAF.

Nu vom lăsa companiile. Acest pachet de aproape 2% din PIB e actual, dacă e nevoie de mai mult vom veni cu un alt pachet mai mare pentru a susține economia”, a declarat Cîțu la Digi 24.

"Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la impozitul pe proprietăţi. Mai avem de luat câteva decizii pentru taxe vamale. Ne uităm la importul de materiale şi medicamente, pentru sănătate, să facem acest lucru să fie mai rapid. Pentru impozitele pe clădiri decizia este la autorităţile locale. Vom discuta cu autorităţile locale, dar decizia este acolo.

Am făcut unele calcule, chiar până la un milion de oameni care o să intre în şomaj, dar sper să nu se ajungă acolo. Avem facilităţi şi pentru companii să reţină oamenii, acolo unde pot face asta, să-i scutim de plata impozitelor. Avem linii de credit pentru companii pentru a se putea retehnologiza. Există un caz în România de companie care a achiziţionat un utilaj cu care va face măşti şi în perioada următoare vom produce măşti în România. Este o companie privată pe care o vom ajuta în perioada următoare tot cu o linie de credit să facă măşti cât mai multe în România", a conchis ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel