Cîţu: O să pun pe ordinea de zi a coaliţiei desfiinţarea SIIJ. Avem soluţia

Cîţu: O să pun pe ordinea de zi a coaliţiei desfiinţarea SIIJ. Avem soluţia / Foto Gov.ro
Cîţu: O să pun pe ordinea de zi a coaliţiei desfiinţarea SIIJ. Avem soluţia / Foto Gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că a venit la şedinţa de coaliţie cu o propunere pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), menţionând că soluţia o constituie 'luarea în considerare în totalitate a opiniei Comisiei de la Veneţia'. 

'O să pun pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ, pentru că este foarte important pentru mine şi pentru funcţionalitatea eficientă a serviciului public de justiţie pentru cetăţeni desfiinţarea acestei instituţii. Venim cu o propunere, ştiţi foarte bine, ministrul Justiţiei a cerut opinia Comisiei de la Veneţia în primăvară, o opinie care este foarte bună, dar foarte multe aspecte din acea opinie nu au fost discutate în spaţiul public.', a spus Cîțu.

'Şi atunci, noi credem că dacă se ia în considerare în totalitate opinia Comisia de la Veneţia, avem soluţia pentru a ieşi din acest impas temporar în care ne aflăm. Şi vom veni astăzi, împreună cu doamna Scântei, cu o soluţie pe masa coaliţiei', a precizat Cîţu.

Ce a declarat Iulia Scântei

În context, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a declarat că PNL rămâne consecvent proiectului adoptat de Guvern în ceea ce priveşte cele două obiective majore: desfiinţarea în această sesiune parlamentară a Secţiei speciale şi respectarea 'în mod neechivoc' a competenţei materiale a parchetelor în România, menţionând că recomandările ministrului Justiţiei pot fi transformate în soluţii legislative.

CITEȘTE ȘI: Vîlceanu, încurcat: Nu cred că este subiectul discuției noastre cât e factura mea la energie

'Rămânem consecvenţi proiectului adoptat de Guvern, sub conducerea premierului, în ceea ce priveşte cele două obiective majore: desfiinţarea în această sesiune parlamentară a Secţiei speciale şi respectarea în mod neechivoc a competenţei materiale a parchetelor în România. În acelaşi timp, da, am citit şi noi opinia solicitată de ministrul Justiţiei şi considerăm că ceea ce a formulat cu titlul de recomandări acolo pot fi transformate în soluţii legislative care să accelereze atingerea acestui obiectiv al coaliţiei', a susţinut Scântei.

În opinia ei, SIIJ 'nu este doar o instituţie creată de PSD pentru a fi folosită ca instrument de presiune asupra judecătorilor şi procurorilor care îşi fac treaba, ci a fost folosită şi ca mecanism pentru a extrage anumite dosare din competenţa DNA, dosare de corupţie ale politicienilor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel