Cîțu: Nu există niciun argument astăzi pentru a schimba sistemul fiscal

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, susține Florin Cîțu. 

Premierul interimar Florin Cîțu susține că nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, așa cum a solicitat PSD în timpul negocierilor cu PNL. Nici PSD nu l-a implementat când a fost la guvernare, a adăugat Cîțu.

Declarațiile au fost sâmbătă înaintea discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PSD.

„Nu există niciun argument astăzi de a schimba sistemul fiscal și, repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017-2019 și nu s-a implementat ceea ce mie îmi spune că nu se dorește... Nu văd de ce astăzi trebuie să revenim asupra lor dacă nu au fost aplicate în timpul guvernării PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Discuții sunt și despre creșterea pensiilor. Trebuie să fie un sistem sustenabil, vom căuta surse de finanțare, dar nu prin majorări de taxe, a explicat Florin Cîțu.

Premierul interimar a mai spus că nu știe dacă PNRR poate fi renegociat, așa cum a solicitat PSD.

„Eu știu că nu, dacă PSD are influență la Comisia Europeană, vom vedea”, a adăugat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

Echipele de la PSD și PNL negociază sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

VEZI ȘI: Cîțu: În 2022, cu siguranță vor crește pensiile și alocațiile

PNL, PSD şi UDMR discută astăzi pe sectoarele unde nu s-au înțeles

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR discută, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare cu privire la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum, a anunțat liderul liberalilor, Florin Cîţu, încă de vineri. 

"Ne-am înţeles pe foarte multe. Asta înseamnă doar că trebuie să mai discutăm. Mâine cred că vom avea discuţii din nou pe aceste sectoare unde nu am avut încă o concluzie favorabilă. Ne întâlnim mâine şi vom găsi şi concluziile", a afirmat Cîţu, vineri, la sediul PNL, întrebat despre neînţelegerile cu PSD legate de mai multe puncte din programul de guvernare.

Liderul PNL a precizat că şedinţa BPN al partidului va fi convocată atunci când va fi găsită o soluţie. "Nu este convocat niciun BPN. Îl vom convoca atunci când vom avea o soluţie", a adăugat preşedintele PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă luni este posibil să existe o discuţie între liderii PNL, PSD şi UDMR pentru a conveni premierul, dar şi un dialog cu preşedintele, Florin Cîţu a răspuns: "Tot ce este posibil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel