Cîțu NU confirmă că va merge miercuri cu Ciolacu la Kiev: Este o vizită care va fi la un moment dat

foto captură video
foto captură video

Președinte al Senatului și fost lider al PNL, Florin Cîțu nu confirmă prezența alături de Marcel Ciolacu în Kiev. 

Florin Cîțu a evitat să confirme că va fi miercuri alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Kiev. Președintele Senatului spune că ”este o vizită care va fi la un moment dat”. 

”Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum - vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, spune, marți, Florin Cîțu, conform Mediafax. 

Liderii celor două Camere parlamentare, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, spuneau că vor vizita împreună Kievul la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

”Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană”, anunța Camera Deputaților în 13 aprilie.

Ce spunea Marcel Ciolacu, LIVE, la DCNews

"Nu ştim exact dacă pe 27 aprilie (n.r. vor merge la Kiev), dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi mare parte din întâlniri. Am fost invitat atât eu cât şi preşedintele Senatului şi era normal să avem o abordare comună, cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună", a spus Marcel Ciolacu, la DCNews TV. 

Întrebat dacă se vor întâlni şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, acesta a răspuns: "Este în calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după discursul ţinut în Parlamentul României. Vom avea şi deplasări în zonele de conflict şi în zonele cele mai afectate".

Și Florin Cîțu anunțase că: ”Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel