Radu Tudor, după câștigul lui Cîțu: Vrea să pară un învingător până la capăt, dar prioritatea României nu este partidul, ci Guvernul

Radu Tudor: Indolența Politiei Locale Sector 1 generează o situație horror pe strada Ankara /  Facebook Radu Tudor
Radu Tudor: Indolența Politiei Locale Sector 1 generează o situație horror pe strada Ankara / Facebook Radu Tudor

Radu Tudor a comentat rezultatele congresului PNL.

Radu Tudor este de părere că prioritară pentru Florin Cîțu, după victoria de la Congresul PNL, este recuperarea tuturor întârzierilor generate de criza politică.

"Prioritatea României nu este partidul. Există structuri de conducere, oameni care să se ocupe de partid. Prioritatea lui Florin Cîțu trebuie să fie Guvernul României, care din păcate a fost sacrificat de campania electorală. E nevoie ca Florin Cîțu să muncească 12 ore pe zi la Palatul Victoria.

E nevoie ca PNL-ul și acest Guvern să recupereze toate întârzierile foarte serioase pe care le avem în infrastructură, în agricultură, în domeniul sănătății, în așa fel încât România să ajungă din urmă toate statele partenere și aliate din vest. Avem o întârziere care apasă foarte mult asupra nivelului de trai al cetățenilor și sunt foarte curios care va fi mesajul lui Florin Cîțu luni, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen. Cred că e momentul ca aceste dezbateri și discuții politice să se termine.

Este o suprasaturație de îngrijorări și preocupări legate de partid și o îngrijorare foarte mare în legătură cu performanța Guvernului și modul în care se raportează la cetățenii români plătitori de taxe", a declarat Radu Tudor, la Antena 3. 

Radu Tudor, despre relația PNL - USR PLUS

În ceea ce privește declarația făcută de Florin Cîțu legată de dialogul cu USR PLUS care nu a încetat niciodată, Radu Tudor a mai spus că în cazul în care va mai exista o coaliție între PNL și USR PLUS, aceasta va fi negociată de Klaus Iohannis pentru că Florin Cîțu "nu este un negociator atât de bun":

"Florin Cîțu bravează pentru că a câștigat președinția PNL și vrea să pară un învingător până la capăt. Din ceea ce știm cu toții, un dialog în USR-PLUS există doar cu Cristian Ghinea, care va fi luni la Palatul Victoria la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene.

Cristian Ghinea este un personaj foarte influent în conducerea USR-PLUS, un partener de nădejde al lui Dan Barna, dar nu este suficient. Probabil, FLorin Cîțu vrea să transmită un sentiment de încredere care deocamdată nu se bazează pe contribuția USR-PLUS pentru continuarea coaliției de guvernare.

USR-PLUS a plecat de la Palatul Victoria, nu a părăsit coaliția de guvernare pentru că în continuare deține niște funcții controlate de majoritatea PNL-USR-UDMR în Parlament. Așadar au lăsat și ei o mică portiță deschisă. S-ar putea ca cel care va decide în cele din urmă continuarea coaliției să fie președintele Klaus Iohannis.

Nu îl văd pe Florin Cîțu un negociator atât de bun, un personaj cu atâta experiență politică încât să genereze funcționarea în continuare a coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, ci mai degrabă același Klaus Iohannis care este personajul care a determinat alegerea lui Florin Cîțu", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel