Cîțu, mișcare CIUDATĂ. Vâlcu: E o greșeală! Isărescu îi învăța un lucru-cheie pe români

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Ministerul Finanţelor Publice condus de Florin Cîțu a împrumutat miercuri 332,5 milioane euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 200 milioane euro scadentă în 2023, la o dobândă de 0,31% pe an.

Radu Soviani l-a taxat pe Florin Cîțu pentru că s-a împrumutat în euro: ”Este o politică nefirească și total ciudată a unui ministru de Finanțe de a se împrumuta într-o monedă străină în condițiile în care moneda națională este sub presiune”.

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat câteva idei-cheie în acest context.

”În momentul când leul este sub presiune... tu să vii să te împrumuți în euro... când puteai să te împrumuți în lei... este o greșeală de acum a lui Cîțu. Nu are de-a face cu PSD sau cu alte guverne. În altă ordine de idei, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a ținut leul în condiții mult mai dure, iar eu cred că știe ce face. De asemenea, Mugur Isărescu îi învăța pe români să nu ia credit în franci elvețieni sau în alte monede exotice, ci doar în moneda în care iau salariul. Românii câștigă în lei, de ce domnul Cîțu se împrumută în euro dacă țara produce în lei?! Contrazice o chestie de bun simț”, a zis Val Vâlcu în emisiunea Cătălinei Porumbel de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel