Silviu Predoiu, fost șef SIE, despre Cîțu: Nu reprezenta interes pentru nimeni. Cine să stea, din servicii, după el?

Generalul Silviu Predoiu, care timp de 11 ani a condus Serviciul de Informații Externe, a vorbit despre arestarea lui Florin Cîțu în SUA.

"Prim-ministrul în funcţie candidează pentru funcția de preşedinte PNL împotriva preşedintelui actual al partidului. Apare informaţia că, acum 20 de ani, când era student în SUA, a băut, a fost prins de poliţie, arestat. Este acesta un schelet păstrat într-un dulap? - "Păi, ce avem noi despre asta?". Lucrează serviciile de informații în felul acesta? Să nu uităm, adversarul lui Cîțu spunea că sunt nişte mâini din afară, sugerând că serviciile sunt implicate în această bătălie. Ce e adevărat, ce e fals din ceea ce am văzut în perioada asta?", a fost întrebarea lui Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Am aflat şi eu, astăzi - mi-a zis cineva - că eu sunt cel responsabil de această deconspirare, că eu am transmis către domnul Orban această informaţie. Cu tot respectul pentru funcţia ocupată de domnul Cîțu, nu reprezenta niciun fel de interes pentru nimeni atunci când era un student... mediu în SUA. Nu interesa pe nimeni. Cine să stea, din servicii, după el? Dacă cineva îşi propunea să urmărească pe cineva, alegeau nişte ţinte serioase, care puteau să prezinte interes pentru România", a spus Silviu Predoiu.

Cât despre posibilitatea ca Florin Cîțu să fi fost trimis de nişte instituţii ale statului român la studii în străinătate, acesta a mai spus: "Cred că instituţiile statului român, dacă trimiteau, trimiteau pe cineva care nu a picat examenul de treaptă şi care nu a picat la facultate. Alegeau pe cineva capabil, care trecuse prin nişte olimpiade, cineva care chiar promitea ceva".

Ce spunea Ludovic Orban

”Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL care îşi bagă coada, de două luni, în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arata pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România!

Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conştiinţe şi conform propriei evaluări şi discernământ. Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale ţării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forţa şi curajul să ia toate deciziile să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice tari din Europa! Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, spunea Ludovic Orban, la conferinţa de alegeri a PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel