Cîțu îl acuză de șantaj pe Cioloș: Dacă mergeam pe propunerile lor, nu am fi avut această discuție

Sursă foto: Facebook Florin Cîțu
Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu se declară ”surprins neplăcut” de referirile la moralitate, făcute ce aliații săi din Palatul Victoria, în contextul publicării dosarului de conducere sub influența alcoolului. Mai mult, ei îi acuză pe partenerii de guvernare de șantaj. ”Dacă mergeam pe propunerile lor, această discuție (referitoare la incidentul din SUA-n.red. ) nu ar fi avut loc”, spune Premierul Cîțu în prima sa conferință de presă de la izbucnirea scandalului.

Premierul Florin Cîțu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, în prima sa conferință de presă după dezvăluirea incidentului din Statele Unite, unde a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului.

Cîțu a fost întrebat dacă a văzut declarațiile din USR-PLUS referitoare la moralitate, după ce Dacian Cioloș a spus că așteaptă clarificări de la președinte și de la premier, care are o problemă gravă de moralitate și etică.

”Am văzut declarațiile și am fost surprins neplăcut, a replicat Florin Cîțu, pentru că nu am auzit declarații despre moralitate atunci când un director de la CFR a lăsat oamenii 24 de ore fără să îi ajute sau alții din Coaliție îi strângeau mâna lui Dragnea pe treptele de la PSD, sau aveau lângă ei oameni ai PSD la pupitre. Despre moralitate, în Coaliție...sunt de acord să discutăm în Coaliție, dar nu în spațiul public”, a spus premierul.

Dacă reproșul cu privire la oamenii lăsați fără ajutor 24 de ore făcea aluzie la susținerea USR-PLUS pentru omul pus de Cătălin Drulă la conducerea CFR, de colaborarea cu PSD poate fi acuzat atât Cioloș, care a fost votat de PSD ca premier, cât și Kelemen Hunor, care a semnat un parteneriat, în Palrament, cu fostul lider PSD.

Atacurile la adresa aliaților la guvernare au revenit, în discursul premierului, când a acesta fost întrebat încă odată cum comentează declarațiile critice din USR-PLUS.

”Este regretabil că ne aflăm iarăși în această discuție, a spus Florin Cîțu. În altă parte nu au niciun fel de argumente. Totul începe de la rectificarea bugetară. Și dacă am fi mers pe propunerile pe care le-au făcut, sunt sigur că nu am fi avut această discuție”, a concluzionat premierul.

USR-PLUS, două linii de atac în scandalul Cîțu

USR-PLUS s-a ferit, inițial, să se angajeze tranșant în disputa publică generată de apariția informațiilor despre condamnarea premierului, în 2001. Se părea că useriștii de tem că ar pierde Ministerul Proiectelor Europene și controlul fondurilor din PNRR, în perspectiva demisiei/demiterii premierului și a negoierilor pentru o nouă structură guvernamentală. Pe de altă parte, atât USR-ului cât și UDMR-ului le convenea situația în care Cîțu, vulnerabilizat, depinde de bunăvoința aliaților de guvernare și poate fi mai ușor negociat cu un premier mult slăbit în urma acestui scandal.

Ca urmare, dacă oficial USR nu lua atitudine, unii comunicatori ai partidului urmau să exprime poziții critice, pentru a nu pierde electoratul ”Fără penali în funcții publice”. 

Acest echilibru a fost rupt de declarațiile tranșante ale lui Dacian Cioloș, care a lovit, practic, și în Dan Barna, care are de asemenea un dosar de lămurit, cu suspiciuni de corupție pe fonduri europene.

„E o problemă gravă. Chiar dacă nu are consecințe juridice, pentru că au trecut 20 de ani, e o problemă de etică, de morală. Așteptăm clarificări de la partenerii noștri de guvernare, de la PNL, care au propus candidatul. Am vrea să știm și dacă președintele Iohannis a avut cunoștință sau nu în momentul în care l-a desemnat pe Florin Cîțu premier”, a declarat Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS, pentru Ziarul de Iași. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel