Cîțu, după incendiul de la Balș: Așa nu mai merge! Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba

Cîțu spune „Faceți-vă treaba!”, după incendiul de la „Matei Balș”
Cîțu spune „Faceți-vă treaba!”, după incendiul de la „Matei Balș”

Premierul României, Florin Cîțu, a fost extrem de hotărât în mesajul său de după tragedia de la „Matei Balș”, transmis de la Palatul Victoria.

„Cred și o spun din nou că intervenția a fost eficientă, rapidă, și dacă nu ar fi fost așa am fi avut o altfel de situație. Lucrurile au fost ținute sub control imediat”, a spus premierul, într-un mesaj televizat.

„Acum, despre tragedie... Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar anul trecut au fost alocate aproape 65 miliarde de lei, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte din acești bani a fost alocată investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90-95% din resurse doar pe salarii și sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții pentru a evita astfel de tragedii în viitor”, a continuat Cîțu.

„Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba”, le transmite Cîțu celor din sectorul public

„Pe lângă ancheta penală, există și o echipă complexă pe care am constituit-o cu Corpul de control de la ministerul Sănătății care va prezenta un raport. Avem un raport preliminar, dar aștept concluziile finale și să avem și pașii pentru perioada următoare”, a mai spus premierul României. „S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență, s-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din Administrație, din Ministerul Sănătății, din Inspecțiile Județene de Sănătate, din Inspecțiile de control ale MS, le spun: «Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba. Altfel, plecați cu toții acasă!»”.

„Este momentul ca, în România, fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public. Vă mulțumesc.”, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel