Florin Cîțu, despre BANII pentru noul an școlar: Costuri mai mari, dar merită!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit despre deschiderea școlilor din septembrie, dar și despre majorarea salariilor profesorilor.

 

"Din punct de vedere financiar, înseamnă resurse financiare mult mai mari decât la începutul anului. Au fost alocate 200 de milioane și pentru tablete, sunt mai multe resurse care au fost alocate, plus din fondul de rezervă până acum, dar aș vrea să fac comparație cu anul trecut, când la rectificarea bugetară au fost tăiate un miliard de lei din educație, este primul an în care cresc alocările și pentru sănătate și pentru educație. Da, sunt costuri mai mari din cauza situației în care ne aflăm azi, dar sunt costuri care merită pentru a ne asigura că totul va fi ok când începe școala", a declarat Florin Cîțu, în direct la RealitateaPlus.

Ministrul Finanțelor a vorbit și despre majorarea salariilor profesorilor.

"A fost o decizie politică de a amâna această creștere pentru 2021 dar repet, salariile profesorilor au crescut deja în 2020 odată cu salariile tuturor bugetarilor. Eu cred că profesorii au înțeles că trecem printr-un moment dificil, mai mult, acest Guvern este cel care a plătit sumele pentru 2018 și 2019 câștigate în instanță de profesori", a spus Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel