Cîțu, declarații la adresa liderilor sindicali. Dumitru Costin: Asta înseamnă închisoare. Cîțu şi-a propus să încalce legea

Dumitru Costin, președintele BNS, a afirmat că Florin Cîțu încalcă legea, după declarațiile sale la adresa liderilor sindicali.

"Domnia sa am impresia că a nu jurat pe Constituţie, ci mai de grabă pe vreo carte de bucate a lui Chef Florin Dumitrescu. Dacă ar fi jurat pe Constituție, ar fi regăsit acolo în articole nişte garanţii constituţionale puternice legate de drepturile şi libertăţile sindicale. Ceea ce face domnia sa, deja în formă continuată, că e a doua zi, este clar o formă de intervenţie prin care încearcă să împiedice sau să limiteze organizaţiile sindicale să îşi aleagă liberi reprezentanţii, să îşi organizeze gestiunea şi activitatea şi să îşi formuleze singuri programele de acţiune, inclusiv acţiuni de protest care nu îi plac domnului Cîțu. 

În lege, asta ştiţi ce înseamnă? Infracţiune, închisoare de la 3 luni la 3 ani. Domnul Cîțu insistă pe subiectul ăsta şi probabil că şi-a propus să încalce lege. Are nişte porniri din asta comunistoide pe care nu le-am văzut la o persoană de vârsta domniei sale. Mâine poimâine împlineşte 49 de ani. Mulţi înainte! Eu l-am invitat şi azi, i-am retrimis invitaţia. Săptămâna viitoare, de la 10.00 la 11.30, este aşteptat în Congresul BNS", a spus Dumitru Costin, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Ce a declarat Florin Cîțu

"Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?”, a spus Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel