Cîțu crede că din cauza moțiunii USR PLUS - AUR campania de vaccinare are de suferit

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu crede că, din cauza faptului că USR PLUS a depus moțiune de cenzură cu AUR, campania de vaccinare va avea de suferit. 

'Și dumneavoastră și colegii din partid ați spus că vinovați pentru campania de vaccinare, care nu mai merge în această perioadă, sunt cei de la USR PLUS. Totuși, în momentul de față, de campania de vaccinare se ocupă CNCAV, care este în subordinea dumneavoastră. Din partea celor de la USR PLUS vin acuzații că din cauza dumneavoastră nu mai merge campania de vaccinare, nu din cauza lor. Cum răspundeți?', a fost întrebarea adresată de o jurnalistă la briefingul de presă de joi.

Premierul Florin Cîțu a spus că 'nu trebuie să răspundem și nu trebuie să căutăm vinovați. Trebuie să căutăm soluții. Am spus din primul moment că aș vrea ca toată lumea să se implice în campania de vaccinare.'

'Mi se pare hilar să fii într-un guvern și să spui despre campania de vaccinare, pentru că este sub coordonarea  premierului, că este a premierului. Nu, este o campanie de vaccinare a noastră, a tuturor. Toți ar trebui să ne ocupăm.', a adăugat Cîțu. 

Florin Cîțu a declarat apoi că el s-a referit la faptul că 'va fi îngreunată în perioada următoare campania de vaccinare, când un partid ca USR legitimează un partid anti-vaccinist și îl aduce pe scena politicii din România.'

'Asta nu ne oprește. Trebuie să înțelegem că singura soluție pentru a trece peste această perioadă este vaccinarea. Avem toate dozele de vaccin, avem fluxurile pregătite... Vor merge mai departe toate proiectele.', a mai spus Cîțu. 

VEZI ȘI: Moțiunea de cenzură va fi citită joi, de la ora 16

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care este prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, se întruneşte joi, de la ora 16,00. 

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR.

Moţiunea de cenzură intitulată 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!' a fost înregistrată în 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel