Cîțu clarifică zvonurile cu privire la cei 25% dintre bugetari care ar urma să fie concediați

Foto: Facebook / Florin Cîțu
Foto: Facebook / Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat azi despre cei 25% dintre bugetari, care, potrivit zvonurilor, ar urma să fie demiși pentru ca pensiile și salariile să poată crește.

Premierul Florin Cîțu a precizat că în negocierile dintre PNL și PSD nu s-a ridicat această problemă, dar a subliniat că e important ca aparatul bugetar să fie reformat pentru a fi performant.

Întrebat dacă s-a discutat disponibilizarea a 25% din bugetari, adică 300.000 de oameni, premierul interimar a precizat:

„Nu. E nevoie de o reformă a administrației pe care am început-o în acest an. Așa putem găsi resurse și pentru creșterile de salarii și pensii.

Eu la Ministerul Finanțelor, când am fost ministru, am arătat că poți să reduci cheltuielile printr-o reorganizare fără să dai oameni afară. Ideea este următoarea: Nouă ne cer oamenii un aparat public eficient, transparent, unde cei care își fac treaba să fie remunerați foarte bine, pentru că vrem să atragem profesioniști în sectorul public, iar cei care nu își fac treaba să meargă în sectorul privat. Acest lucru nu e cerut de oameni, trebuie să-i ascultă”, a precizat Florin Cîțu.

„Eu legasem subvenția pentru Metrorex, CFR Călători etc de o reformă. Mi s-au promis aceste reforme, nu au venit niciodată”, a precizat premierul interimar Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel