Cîțu cere ca „plagiatul” lui Ciucă să fie clarificat rapid

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat în legătură cu „plagiatul” lui Ciucă.

"Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat", a spus moderatorul Cosmin Prelipceanu de la Digi24, marți seară, deschizând astfel discuția legată de acest subiect cu invitatul său, președintele PNL Florin Cîțu. 

Liderul liberalilor, Florin Cîțu, a declarat apoi că "domnul premier va trebui să clarifice, și cu siguranță va face acest lucru, în fața românilor, situația cu teza de doctorat".

Întrebat dacă e o vulnerabilitate pentru PNL, Florin Cîțu a răspuns că "în acest moment, nu". 

"Sigur că premierul Ciucă va veni și va explica. Este de datoria domniei sale să explice ce se întâmplă cu această teză de doctorat. Înțeleg că deja a trimis-o la o comisie de evaluare, nu știu la care, dar este datoria domniei sale să vină și să clarifice. Trebuie foarte rapid clarificat acest subiect ca să nu devină o vulnerabilitate.", a mai spus președintele PNL, Florin Cîțu, la Digi24. 

Cîțu a precizat că are cu premierul Ciucă "o relație cinstită, onestă". 

UNAp a început verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” anunță că a inițiat demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare , vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul , susținută de autorul tezei în anul 2003”, anunță UNAp, potrivit Mediafax.

Emilia Șercan îl acuză pe premier de plagiat în teza de doctorat 

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, devenit doctor în științe militare în 2003, ar fi plagiată, conform pressone.ro. Jurnalista Emilia Șercan a notat că vorbim despre 42 de pagini din 138 care ar fi plagiate. Cel puțin 19 pagini din lucrarea premierului ar fi avut ca sursă alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” (UNAP), dintre care una ar fi fost coordonată chiar de către îndrumătorul lui Nicolae Ciucă. 

Mai multe detalii, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel