Cîțu, candidat la șefia PNL: 'Am avut o discuție cu Ludovic Orban înainte de decizie'

Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL și a dezvăluit ce a vorbit cu Ludovic Orban înainte de această decizie. 

Într-o declarație făcută înainte de începerea Consiliului Național al PNL, Cîțu a anunțat că a luat decizia de a candida la șefia partidului. Astfel, premierul Florin Cîțu îl va contracandida pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președintele Camerei Deputaților. 

Întrebat dacă a vorbit cu Ludovic Orban după ce a luat decizia de a intra în cursa pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîțu a declarat că 'am avut o discuție înainte de decizie cu domnul Ludovic Orban'.

'O să fie o competiție în PNL din care partidul o să iasă mai puternic la final.', a adăugat Cîțu.

Premierul a subliniat apoi că i-a spus lui Ludovic Orban că va câștiga.

Cîțu îl ia în echipa lui pe Orban, dacă acesta din urmă pierde

'Competiția abia începe, dar sigur domnul Ludovic Orban are o experiență importantă în PNL, ca politician, premier și o experiență pe care o putem folosi în continuare pentru Partidul Național Liberal.', a răspuns Cîțu la întrebare 'Dacă va pierde Orban, îl veți lua în echipa dumneavoastră?'.

Premierul Florin Cîțu: Vă spun direct de ce vreau să candidez

„Fac acest anunț important pentru partid, România și pentru mine.  Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. În octombrie 2016 am hotârât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL”, a declarat Florin Cîțu.

„Vă spun direct de ce vreau să candidez”, a precizat Cîțu, înainte de a spune că PNL are nevoie de un suflu nou.

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte azi, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul acestei săptămâni, declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat în urmă cu câteva zile preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Ce spunea Orban despre 'posibila candidatură' a lui Cîțu

Ieri, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut o scurtă declarație despre 'posibila candidatură' a premierului Florin Cîțu.

'Florin Cîțu este premierul susținut de PNL. Suntem o echipă, este adevărat că există această variantă, posibilitate ca domnul Cîțu să-și depună candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Asta este decizia dânsului, eu nu-mi permit să comentez.

Mi-am anunțat candidatura și îmi fac campanie pozitivă, convingându-i pe colegii mei de partid că am o viziune și un proiect foarte serios atât pentru PNL, cât și pentru România. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca, peste tot unde avem competiție, candidații să facă o companie pozitivă, bazată pe proiecte, obiective, și mai puțin bazată pe atacuri', spunea Ludovic Orban, sâmbătă, 29 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel