Cîțu, anunțul zilei pentru angajații din sectorul IT. Ce se întâmplă în 2020

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Angajații din sectorul IT vor beneficia și anul acesta de scutirile de taxe și impozite, a dat asigurări, marți, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Discuții putem să avem multe. Dar pentru anul 2020 nu vom umbla la codul fiscal, dar sunt de principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, anunțat anterior de domnul premier, că e normal, nu..., optim ar fi ca toți să plătim aceleași impozite, taxe și contribuții. Asta este optim. Acum de la optim poți să deviezi pentru anumite situații, dar în 2020 rămânem cu acest cod fiscal, este un lucru agreat și cu mediul de afaceri, nu vom modifica nimic în 2020", a declarat, marți, ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Luni, președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este "în esență adevărată" și că trebuie discutat dacă reintroducerea impozitelor în sectorul IT este dorită acum sau dorită o introducere progresivă. Președintele a spus că trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la "ceva nesemnificativ la 6% din PIB".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel