Cîţu anunţă un 'record': O companie a luat un împrumut în cadrul IMM Invest

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Florin Cîţu anunţă ceea ce el numeşte a fi un "record": marţi a fost înregistrată prima companie care a luat un împrumut de la o bancă, după ce a depus solicitare pentru creditare în cadrul programului IMM Invest.

"Astăzi, la 7 zile de când a fost depusă prima cerere (pe IMM Invest, n.r.), avem o primă companie care a luat un împrumut de la o bancă şi pentru capital de lucru şi pentru investiţii. Cred că este un record pentru un astfel de sistem. Ne uităm cum va funcţiona IMM Invest şi apar discuţii dacă plafonul trebuie sau nu mărit.

Vedem întâi cum funcţionează acest plafon de 15 miliarde de lei, când se epuizează şi dacă se epuizează şi apoi, dacă programul este un succes, suntem pregătiţi să extindem plafonul. Rolul programului este de a permite acelor companii, acelor IMM-uri care nu ar fi putut să aibă acces la finanţare, să aibă acces la finanţare pentru că sunt în parteneriat cu statul român", a precizat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

În România sunt 400.000 de IMM-uri



Potrivit acestuia, în România sunt 400.000 de IMM-uri, dar sub 30.000 aveau credite la bănci, iar odată cu criza economică şi de sănătate indicatorii acestor companii s-au înrăutăţit.

"Fără un program în care statul garantează o mare parte din împrumut ar fi fost foarte greu pentru aceste companii să aibă acces la credite. Statul îşi asumă, alături de sistemul financiar bancar un risc, dar, în viitor, aceia care iau astăzi împrumuturi vor duce economia mai departe", a explicat şeful de la Finanţe citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel