EXCLUSIV  Cîţu, acuzaţii privind pregătirea valului 4. USR răspunde acid: Lipsă de colegialitate

Sursa foto: Facebook Ionuț Moșteanu
Sursa foto: Facebook Ionuț Moșteanu

Ionuț Moșteanu a comentat acuzațiile venite din partea lui Florin Cîțu la adresa USR, acesta dând vina pe conducerea Ministerului Sănătății că nu a pregătit valul 4.

"Aceste acuze dovedesc o lipsă de colegialitate, ca să nu zic mai mult. Dânsul a fost premier şi ştie că cel puţin Ioana Mihăilă, în vara asta, i-a cerut de nenumărate ori bani pentru mediicamente de COVID. S-a tot amânat rectificarea foarte mult. Nu a primit bani şi nici atunci nu avea suficienţi bani cât ceruse la Ministerul Sănătăţii pentru că banii s-au dus în toamna asta la Fondul de Rezervă. Domnul Cîțu a dat un miliard către primari ca să îşi achite datoriile de la Congres, voturile de la Congres, însă pentru medicamente nu s-au găsit bani. Vedem că, zilele astea, dă din Fondul de Rezervă câte zece milioane, câte opt milioane ca să se achite medicamentele. Asta trebuia făcut când i-a cerut Ioana Mihăilă, la începutul verii, să pregătească stocurile de medicamente.

Vezi și: Cîțu: Asta arată că valul 4 al pandemiei nu a fost pregătit

"Cîțu şi Iohannis sunt direct răspunzători"

Bătălia cu pandemia  nu se câştigă în spitale. Acolo, la limită, în momentul în care oamenii ajung la ATI, doctorii pot salva câţiva dintre ei pentru că pentru foarte mulţi, deja, este foarte târziu, dacă au ajuns la ATI cu COVID şi diverse probleme de sănătate preexistente. Bătălia cu coronavirusul trebuia câştigată prin vaccinare. Domnul Cîțu a vrut să coordoneze campania de vaccinare spre deosebire de alte ţări unde campania de vaccinare a fost la Ministerul Sănătăţii - la noi a fost la Ministrul Apărării. S-a văzut cât de rău a mers.

La început, a fost un val, a părut că vaccinăm bine. După aia, ne-am trezit că multe centre de vaccinare erau nişte centre de vaccinare speciale - atunci când toată lumea voia să se vaccineze - pentru tot felul de speciali, în loc să vaccinăm, la început oamenii în vârstă, cu probleme de boală. Apoi, s-a pierdut bătălia comunicaţională cu antivaxerii. Asta este realitatea! Au fost şi partide politice care au avut un mesaj împotriva vaccinării foarte puternic", a spus Ionuț Moșteanu, la DCNews TV. 

"Şi s-a mai întâmplat un lucru pentru care domnul Cîțu şi domnul preşedinte Klaus Iohannis sunt direct răspunzători: relaxările de la început, din aprilie, din mai, din iunie. În iunie, domnul președinte ne-a spus că am învins pandemia. Nu am învins-o. Cum să o fi învins când toate ţările se pregăteau de valul 4? (...) La noi era trai pe vătrai, veselie, s-au îndepărtat toate restricțiile. Cine să se mai vaccineze?", a mai spus Moșteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel