Cîțu a vorbit despre scandalul din SUA cu Iohannis. Președintele nu i-a reproșat nimic

Florin Cîțu a explicat relația profesională pe care o are cu Klaus Iohannis.

„Aș vrea să vă întreb despre relația dumneavoastră cu președintele Klaus Iohannis. Vă simțiți încurajat de președintele Iohannis în această luptă, această campanie pentru câștigarea conducerii PNL?”, a fost întrebat Cîțu la TVR 1 în timpul emisiunii „Tema Zilei”.

„Eu vă spun că președintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspirație pentru mine”, a răspuns premierul Florin Cîțu. „Am o relație bună cu domnul președinte, și s-a văzut, dar este mai mult o inspirație pentru modul în care a ales să facă politica în România. Chiar a fost după ani în care am avut acel tip de politician vechi și președinte, a venit domnul președinte și a schimbat și imaginea președinției, dar și modul în care se face politică în România. De aceea am spus că este o inspirație pentru mine”.

Klaus Iohannis, criticat pentru tăcere

„Acum sunt destule critici cu privire la tăcerea pe care o menține președintele. Nu mă refer neapărat legat de Partidul Național Liberal, ci în general”, a adăugat moderatoarea emisiunii. „Să știți, critici vor fi întotdeauna. Și la PSD este plin de critici. Este trist să vezi că retorica celor de la PSD este câteodată preluată și de unii colegi din Partidul Național Liberal, atunci este trist”, a răspuns șeful executivului.

„V-ați întâlnit în ultima vreme cu dumnealui (n.r., președintele Klaus Iohannis). V-a reproșat în vreun moment faptul că nu i-ați spus acea chestiune de acum 20 de ani din Statele Unite?”, a mai fost întrebat Cîțu. Răspunsul său a fost scurt: „Nu. Am discutat despre eveniment și atât, nu a fost niciun reproș”.

Premierul Florin Cîțu a explicat de ce s-a enervat când a fost întrebat dacă s-a drogat

Întrebat despre boacăna de la începutul anilor 2000, acesta a clarificat: „Sunt unele întrebări care, până la urmă, nu își au rostul. Nu poți să întrebi chiar orice, mai ales când sunt lucruri importante despre care vorbeam. De exemplu, vorbeam despre situația românilor din Kabul. Eu sper că avem toți discernământ, atunci când vorbim despre situația unor oameni disperați, care încearcă să ajungă acasă, să păstrăm, totuși, respectul și să vedem ce întrebări punem despre acea situație.”

„Întrebarea, bineînțeles... eu pot să răspund sau să nu răspund. Dar haideți să ne concentrăm pe lucruri serioase. De ce nu mă întreabă nimeni despre creșterea economică de 13 la sută? De unde vine? Ce se întâmplă cu ea?”, a mai zis premierul la TVR 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel