Cîțu a spus că România nu va fi implicată în războiul din Ucraina

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîțu, președinte PNL, a spus că România nu va fi implicată în războiul din Ucraina.

Florin Cîțu a spus că România nu va fi implicată în războiul din Ucraina.

Referitor la starea de urgență, președintele PNL a zis că decizia va fi luată în CSAT de președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție.

„Condamn ferm agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Această agresiune a Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție de către comunitatea internațională, provocând consecințe masive și cele mai severe costuri”, a transmis Florin Cîțu pe Twitter.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, discuție cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat că a discutat cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, „ în urma atacului nechibzuit și neprovocat al Federației Ruse”

„Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, în urma atacului nechibzuit și neprovocat al Federației Ruse. Situația este extrem de gravă, Federația Rusă atacă pe toate fronturile și pune în pericol viața a milioane de civili”, a transmis pe Facebook Mircea Geoană.

Oficialul NATO cere Rusiei să oprească imediat activitățile militare și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

MAE: 30 de români din Ucraina au contactat deja MAE pentru informații sau pentru a părăsi țara

30 de cetățeni români au contactat MAE pentru a obține informații sau pentru a informa asupra deciziei de a părăsi Ucraina, a transmis, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

În contextul evoluției situației de securitate din Ucraina, a fost convocată Celula de criză pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean.

MAE avertizează că actualele evoluții de securitate se asociază cu un risc major de impredictibilitate, instabilitate și confruntări armate.

De altfel, MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina încă de duminică și a cerut cetățenilor români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat, precum și să evite orice deplasare în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel