Cîțu a plecat în timpul conferinței de presă. De ce s-a supărat / VIDEO + UPDATE

Premierul Florin Cîțu a plecat, marți după-amiază, de la o conferință de presă. 

PNL îi așteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la discuții, dar va „trage linie” în momentul în care vor vota moțiunea de cenzură a PSD, a declarat Florin Cîțu. Premierul a spus că PNL este un partid responsabil care și-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă. La un moment dat, însă, a decis să plece de la conferința de presă, în timpul întrebărilor din partea jurnaliștilor. 

„PNL este un partid responsabil, un partid care și-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă. În continuare, PNL rămâne ferm în spatele președintelui și al premierului în această perioadă, nu este niciun fel de discuție aici. Așteptăm, în continuare, din partea USR să vină, să discutăm, să mergem cu aceste proiecte mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR”, a zis premierul.

Ulterior, Florin Cîțu a fost întrebat: „Cum veți face Guvern dacă USR va vota moțiunea PSD?” „Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva guvernării”, a subliniat premierul.

„USR a anunțat că va vota moțiunea PSD, deci, ce veți face după?”, a insistat un jurnalist în timpul conferinței de presă.

Continuând întrebările din partea presei cu privire la acest subiect, premierul nu a oferit un răspuns clar, spunând „mulțumesc mult de tot” și alegând să părăsească conferința de presă.

 

UPDATE:

Florin Cîțu nu a fugit de întrebările reporterilor, ci a considerat că afirmațiile sale nu sunt de interes pentru jurnaliști, a transmis Guvernul, după ce premierul a plecat dintr-o conferință de presă.

„Facem precizarea că premierul Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă desfășurată la Palatul Parlamentului, considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști. Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”, a transmis Executivul.

VIDEO

Decizie legată de moțiunea depusă de PSD

Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de PSD.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marţi, ca moţiunea PSD să fie citită joi, de la ora 14.00, în plenul reunit, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 12.00.

Pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS, Birourile permanente reunite au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR privind sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu referitoare la existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament.

Amintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD se numește „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel