Cîţu, precizare despre majorarea pensiilor. Câciu: Şmecherii de doi bani. Chiar cred ca pot păcăli lumea?

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Economistul Adrian Câciu comentează afirmaţia făcută de către Florin Cîţu, la audierile din Parlament, referitoare la faptul că ar fi trebuit ca pensiile să fi fost majorate de la 1 ianuarie 2020 pentru a se elimina orice speculaţie pe această temă. 

"Care este șmecheria asta cu plata pensiilor de la 1 ianuarie spusă de Cîțu, Stamule și Vâlceanu? Șmecheria din spatele acestei afirmații este urmatoarea: Ai banii pentru 4 luni cu creșterea punctului de pensie cu 40%, impact 10 miliarde lei. Ei zic că ar fi putut banii începând cu ianuarie. Dar.... Atenţie: aceeași sumă din buget. Adică cei 10 miliarde lei i-ar fi împărțit la 12 luni și ar fi venit un plus de 830 milioane lei pe lună.

Şi aici vine supriza: Creșterea pensiei ar fi fost de 166,66 lei pe lună. Adică creșterea punctului de pensie nu ar fi fost de 40%. Punctul de pensie ar fi ajuns la 1431,66 lei. Asta ar fi însemnat o creștere de 13% a punctului de pensie în 2020 și nu de 40%. Ati înțeles șmecheria? Dar de ce nu au dat un OUG să crească pensiile de la 1 ianuarie măcar cu 13%? Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel