Ciprian Șerban: Renegocierea PNRR, esențială! PSD nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret de fostul ministru USR, Cristian Ghinea

Ciprian Șerban: Renegocierea PNRR, esențială! PSD nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret în Plan de fostul ministru USR, Cristian Ghinea / Foto Facebook Ciprian Șerban
Ciprian Șerban: Renegocierea PNRR, esențială! PSD nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret în Plan de fostul ministru USR, Cristian Ghinea / Foto Facebook Ciprian Șerban

Ciprian Șerban, deputat PSD Neamț, a transmis un mesaj despre ajustarea PNRR și faptul că 'partidul nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret în PNRR de fostul ministru USR, Cristian Ghinea, și care sunt contrare intereselor românilor'.

'Renegocierea PNRR este esențială pentru economia românească și pentru rezolvarea problemelor majore ale societății.Ne asumăm responsabilitatea intrării la guvernare, dar este absolut necesară ajustarea PNRR. Scopul #PNRR este tocmai asigurarea redresării și rezilienței pentru toți românii.

PSD nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret în PNRR de fostul ministru USR, Cristian Ghinea, și care sunt contrare intereselor românilor.

Ajustarea PNRR, posibilă și prevăzută în Regulamentul UE, trebuie facută în beneficiul real al cetățenilor și este unul dintre principalele subiecte ale PSD în negocierile pentru formarea noului guvern, fiind totodată, soluția pentru a asigura o politică coerentă în domeniul pensiilor, al alocațiilor, al salarizării, al energiei.

Dacă nu luăm măsuri urgente, acum, criza energetică în care ne aflăm va adânci starea de sărăcie a populației.

Inflația majoră, explozia prețurilor la energie care afectează grav puterea de cumpărare, nevoia de noi surse de energie, înainte de a le dezafecta pe cele existente sunt doar cele mai presante motive pentru care România poate solicita reevaluarea PNRR în baza unui plan de redresare și reziliență modificat sau a unui plan nou. #RenegociemPNRR #BeneficiulRealAlCetățenilor #MăsuriSustenabile #PSD', a scris Ciprian Șerban, pe pagina sa de Facebook.

Răsturnare de situație. PSD anunță, din Parlamentul European, că PNRR poate fi MODIFICAT. Regulament UE: Statul poate propune un NOU PLAN

Florin Cîțu, președintele PNL, afirma că PNRR nu poate fi modificat, aceasta fiind prezentată ca o supapă de siguranță, în asocierea cu PSD. 

Din PSD, însă, vin alte semnale, chiar din Parlamentul European. Șeful Delegației Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenția că Planul Național de Redresare și Reziliență, negociat de PNL și USR, nu poate rămâne în forma actuală. 

Eurodeputatul PSD arată că o renegociere făcută în interesul cetățenilor nu este una teoretică, având în vedere că articolul 21 din Regulamentul UE, privind modificarea planului de redresare și reziliență al unui stat membru, permite acest demers. Astfel:

(1)  În cazul în care planul de redresare și reziliență, inclusiv jaloanele și țintele relevante, nu mai poate / pot fi îndeplinit(e), în totalitate sau parțial, de către statul membru în cauză, ca urmare a unor circumstanțe obiective, statul membru în cauză poate înainta Comisiei o cerere motivată ca să elaboreze o propunere de modificare sau de înlocuire a deciziilor de punere în aplicare ale Consiliului prevăzute la articolul 20 alineatele (1) și (3). În acest scop,statul membru poate propune un plan de redresare și reziliență modificat sau un nou plan.Statele membre pot solicita sprijin tehnic pentru pregătirea unei astfel de propuneri în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic. 

”Plan negociat prost de USR și PNL”

”Este absolut necesar să mergem la Comisia Europeană pentru a renegocia anumite capitole din PNRR, chiar alături de cei din PNL. Realitatea politică, dar și cea economică cer ajustări ale acestui plan negociat prost de USR și PNL. Trebuie să înțeleagă și liberalii că ceea ce este sustenabil rămâne, ce nu este, noi nu putem gira. Nu putem păcăli poporul. Nu putem susține angajamente ce se dovedesc a fi împotriva interesului cetățenilor. România este deja în pierdere după ce PNL și USR au dat undă verde dezafectării unor centre de producție de energie electrică, fără a exista vreo alternativă de noi surse de energie care să asigure nevoile cetățenilor în plină iarnă. Când scoți din funcțiune mai mult decât pui, oare nu se numește prostie cu acte în regulă? Când țări precum Spania adoptă măsuri concrete și necesare pentru a-și proteja poporul în fața celei mai grele perioade economice, iar noi nici măcar nu luăm în calcul să facem același lucru și cu fonduri din PNRR, oare nu arată ca și cum am avea o altă agendă cu acești bani? PSD nu va susține un plan fără viziune și în care sunt prevăzute inclusiv angajamente care au rolul de a bloca majorarea veniturilor românilor în plină criză economică. Putem și trebuie să renegociem PNRR în favoarea oamenilor”, a punctat eurodeputatul PSD, conform unui comunicat de presă.  

Florin Cîțu, ferm pe poziții: PNRR nu se poate modifica

”La PNRR nu se poate face nicio modificare foarte mult timp. PNRR a fost aprobat într-o formă, nu se poate discuta în acest moment", era, însă, de părere Florin Cîțu. ”Am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil. Nu se poate face. Vor fi negocieri importante în perioada următoare” afirma el, cu o altă ocazie. Citește continuarea AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel