Ciorbea, revocare. Turcan: A luat instituţia pe persoană fizică

Deputatul liberal Raluca Turcan a declarat luni că majoritatea parlamentară PSD-ALDE a făcut "zid" în jurul avocatului poporului, Victor Ciorbea, prin amânarea solicitării PNL de demarare a procedurii de revocare a acestuia din funcţie. 

"Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a făcut astăzi zid în jurul avocatului poporului, Victor Ciorbea. Solicitarea PNL de demarare a procedurii de revocare a avocatului poporului, care s-a transformat în avocatul infractorilor, a fost amânată până la o dată la care vor catadicsi să intre măcar într-un cadru legal de respingere a acestei solicitări", a afirmat Turcan după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere. Turcan a adăugat că PNL a depus solicitarea de începere a revocării lui Ciorbea, despre care a susţinut că s-a situat în "afara cadrului constituţional şi a legii de funcţionare a acestei instituţii". 

"Victor Ciorbea a luat instituţia Avocatul Poporului pe persoană fizică"

"Victor Ciorbea a preferat să se pună în slujba persoanelor care se protejează de lupta împotriva corupţiei în detrimentul cetăţenilor ale căror drepturi fundamentale ar trebui să le apere. Această instituţie a fost creată pentru a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice în raport cu autorităţile publice. Această prevedere din Legea de organizare şi funcţionare a fost încălcată în momentul în care Victor Ciorbea a luat instituţia Avocatul Poporului pe persoană fizică, a fugit în Statele Unite pentru a favoriza infractorii prin ordonanţele de urgenţă pe justiţie date de către acest Guvern, punând în pericol respectarea drepturilor cetăţenilor liberi. Pentru că, în momentul în care nu desemnezi înlocuitor, înseamnă că de fapt atribuţia pe care o ai de a-i apăra pe cetăţeni este încălcată", a precizat Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel