Cioloş: Suspendarea preşedintelui Iohannis nu e o soluţie

Dacian Cioloș / Foto: gov.ro
Dacian Cioloș / Foto: gov.ro

Cioloş spune că suspendarea preşedintelui nu e o soluţie.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, apreciază că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă o soluţie la criza actuală. 'Suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie. Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care acum trecem', a declarat el, luni, la Digi 24. Cioloş a subliniat că în acest moment România are nevoie de un guvern, 'nu de o altă criză' care să se adauge celor existente. 

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, luni, iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis



"Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor, ne-au promis mai mulţi parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare", a declarat Simion, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că marţi, la audierile miniştrilor propuşi în Guvernul condus de Nicolae Ciucă, AUR va începe să strângă semnături de la parlamentari.

"Mâine, la audierile miniştrilor, care oricum sunt degeaba şi sunt un simulacru, ca toate aceste consultări, noi o să începem să luăm semnătură cu semnătură de la parlamentari. Avem nevoie de 156 de parlamentari să semneze aceste tabele de demitere din funcţie a preşedintelui - o treime din Parlament şi 234 de parlamentari care să voteze", a afirmat Simion.

Potrivit acestuia, AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în diaspora.

"În ciuda faptului că preşedintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt şi sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant. Invităm toate formaţiunile atât politice, cât şi civice, să ni se alăture acestui demers", a arătat liderul AUR.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că, în momentul în care USR se va alătura demersului de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, social-democraţii vor discuta şi ei acest subiect în forurile de conducere şi vor lua o decizie



"Văd în discuţii din ultimele săptămâni acest subiect. Nu a fost pe ordinea de zi astăzi a Consiliului Politic Naţional, dar, sigur, dacă domnul Cioloş vine şi aduce şi dânsul în discuţie acest lucru, putem discuta de ce să se întâmple lucrul acesta. După ce nu avem Guvern, probabil că ar fi, din viziunea unora, necesar să nu avem nici preşedinte. Hai să îl vedem pe domnul Cioloş. (...) Dacă vine domnul Cioloş să susţină acest demers, în mod sigur vom face o şedinţă de urgenţă a Consiliului Politic Naţional să clarificăm punctul de vedere al PSD", a afirmat Grindeanu, întrebat, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, cum vede un demers înspre procedura de suspendare din funcţie a şefului statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel