Cioloș, SMS către Cîțu. ”A spus că o să încerce”

Dacian Cioloș a mărturisit că i-a trimis un mesaj lui Florin Cîțu. Ce i-a promis acesta.

"A spus că o să încerce"

"Partidul care a dat premierul şi care are pretenţia să dea premierul este PNL-ul şi noi nu am contestat asta şi atunci firesc şi normal ar fi ca ei să ne spună că vor să discutăm. Noi suntem deschiși. Eu l-am întrebat şi pe premierul Cîțu dacă are această intenţie să ne invite la vreo discuţie. O să vedem zilele următoare. Nu am vorbit deloc cu Florin Cîțu de când am fost ales preşedinte al USR PLUS, am avut nişte schimburi de mesaje, cum am avut şi cu alţi lideri şi chiar l-am întrebat, într-un mesaj, dacă intenţionează să organizeze o întâlnire cu noi, cu UDMR. O să văd răspunsul. A spus că o să încerce", a spus Dacian Cioloș, la TVR 1.

"Suntem dispuşi să participăm la o discuţie pentru a reforma această coaliţie cu PNL şi cu UDMR, cu un premier cu care să se poată lucra, care să îşi ia angajamentul că va conduce un guvern în interesul coaliţiei şi nu doar al partidului care l-a numit şi o discuţie mai serioasă şi mai aşezată pe un plan de reforme clar asumat, cu termene", a mai spus preşedintele USR PLUS.

"Nu mai credem în povești"

Dacian Cioloș susține că orice prelungire a crizei politice este dăunătoare pentru România și solicită ca discuțiile despre noul Guvern să aibă loc cât mai rapid.

"Sincer, ne-am fi așteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (...) Noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliție cu PNL și cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe povești, pentru că nu mai credem în povești. Deci un calendar clar de reforme și evident, cu un premier, altul decât Florin Cîțu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme și nici măcar nu e capabil să țină echilibru într-un Guvern de coaliție, că abordează lucrurile doar în interes propriu”, a explicat Dacian Cioloș, ieri, la RFI.

"Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluție pentru ceea ce are nevoie România în momentul de față. Și încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un Guvern minoritar, când PNL a guvernat și cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut și cu PSD. Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături și cu USR PLUS, dar poate să facă și cu PSD-ul... Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstrușnică a PNL-ului de a veni cu un Guvern minoritar”, a precizat Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel