Cioloș se lipește de respectul acordat de greci pompierilor români: USR PLUS trebuie să fie partidul care își asumă transformarea României

foto MAI Facebook
foto MAI Facebook

Pompierii români au fost apreciați de salvatorii eleni, care s-au uitat la ei ca la extratereștri. Gestul României a fost unul de normalitate în astfel de situații critice. Al pompierilor care s-au oferit voluntari, de apreciat. Dar cum e gestul politicienilor care se lipesc de imaginea pompierilor români din Grecia?

În urmă cu puțin timp, Dacian Cioloș, aflat în campanie în USR PLUS, scrie că partidul pe care vrea să-l conducă trebuie să fie cel ”care își asumă transformarea României într-o țară respectabilă.”, dând exemplul românilor salvatori care sunt un exemplu în Grecia. Culmea, el acuză tocmai campaniile de imagine. 

Iată ce scrie: 

”Mândria cu care a fost întâmpinată prestația excepțională a pompierilor români în Grecia ne arată câtă nevoie avem de a ne regăsi capacitatea de a fi normali. A trecut prea multă vreme de când nu reușim să ne vedem altfel decât ultimii în toate. A venit vremea pentru o schimbare completă a modului în care trăim și a imaginii pe care o avem despre noi înșine. Îmi propun câteva direcții care esențiale pentru activitatea mea politică din perioada care urmează. Prin ceea ce au făcut pompierii români în Grecia, am dat dovadă de solidaritate europeană așa cum ar trebui să facă orice stat responsabil.

E plin de populiști care cer și uită să ofere. Mesajele politicienilor extremiști care se plâng de Europa sunt pline de minciuni. Majoritatea au primit nenumărate ajutoare de la Bruxelles, și-au dezvoltat sectoare industriale și și-au salvat economiile naționale doar ca să uite subit câtă susținere au primit în ultimii 20 de ani.

Pompierii noștri și statul român au dat dovadă de maximă decență și normalitate întinzând Greciei o mână de ajutor atunci când avea nevoie. Putem fi mândri de acest comportament. USR PLUS trebuie să fie partidul care își asumă transformarea României într-o țară respectabilă. Să muncim și să acționăm politic pentru a produce schimbarea pe care am promis-o de ceva vreme deja. Fără excese populiste și naționaliste care se bazează pe campanii de imagine, goale și lipsite de sens.

Vezi și: Localnicii greci, uimiți de pompierii români implicați în stingerea incendiilor devastatoare din Insula Evia: Sunt de pe altă planetă! / Foto UPDATE

Să găsim oamenii necesari și să îi propunem în funcțiile corecte. Să accelerăm integrarea noastră europeană prin atragerea și utilizarea banilor europeni. Ca să ne fie clar: dotările și misiunea pompierilor români au fost finanțate din fonduri europene și desfășurate în teren în cadrul mecanismului european de protecție civilă. Campaniile deșănțate duse de populiștii din România afectează capacitatea noastră de dezvoltare. În spatele mesajului antieuropean se găsesc persoane cu probleme penale, cu interese divergente statului român și oportuniști politici.

Misiunea noastră este să oferim o alternativă serioasă și credibilă. În ceea ce mă privește, nu am nicio altă opțiune personală decât să îmi pun toată energia și priceperea pentru a face ca direcțiile de mai sus să devină realitate. Pompierii români din Grecia, atleții noștri de la Tokyo sau olimpicii de la matematică sunt astăzi excepții notabile. Datoria politicului este să transforme aceste excepții în fapte normale. Abia atunci putem vorbi despre mândrie națională.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel