Cioloș, prima regulă de revenire la guvernare: Fără Cîțu. Copil răsfățat, răzgâiat. De aici încolo discutăm

foto Facebook Dacian Cioloș
foto Facebook Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a afirmat că USR-PLUS merge până la capăt în acțiunea anti-Cîțu. 

”Nu știm ce-și dorește PNL. Urmează să-și aleagă conducerea și sunt opinii diferite. Nu știm ce vrea PNL, vedem după Congres.” a spus Dacian Cioloș, într-un interviu pentru Aleph News.

Fără Cîțu, prima condiție de revenire la guvernare a USR PLUS

El a spus că pot reîncepe negocierile pentru revenirea la guvernare, dar fără Florin Cîțu, ca primă condiție: ”Suntem gata să discutăm revenirea la guvernare, dar cu un alt premier. De acolo încolo începem să discutăm”.

”Premierul Cîțu a demonstrat că nu vrea sau că nu poate să lucreze cu partenerii și să țină cont de opinia lor.” a spus co-liderul PLUS. În consecință, Dacian Cioloș a precizat că nu-și vor retrage moțiunea de cenzură ce vizează Guvernul Cîțu. 

”Mai încearcă lumea să-l amestece pe președintele Klaus Iohannis ca pion central. Principala noastră problemă nu e cu președintele, ci cu premierul în coaliție. Dacă acolo lucrurile merg bine, nu cred că președintele ne-ar fi împiedicat să continuăm” a declarat Dacian Cioloș. 

Cât despre dacă ar fi dispuși să renunțe la unele ministere, precum cel al Justiției, și dacă ar renegocia de la zero programul de guvernare și ministerele, Dacian Cioloș a spus că ”nu văd de ce să renegociem posturile, nu văd care sunt motivele, miniștrii noștri au pus în aplicare programul de guvernare, miniștrii noștri nu sunt la acele ministere ca să plece cu banii acasă, i-au cheltuit, au fost transparenți, au mai cerut la rectificare, acolo unde a fost nevoie. O discuție nu trebuie să înceapă de la ministere, ci de la ce vrem să facem.”

Cîțu, acuzat că plătește primarii ca să-l pună șef la PNL

Dacian Cioloș îl acuză pe premierul Florin Cîțu și că a profitat de funcția de premier ca să dea bani primarilor pentru a-i asigura victoria la șefia PNL. 

”De câteva luni, noi suntem blocați din a evolua la guvernare de alegerile din PNL. Asta e problema și nu e normal să ții prizonier o țară întreagă, să dai peste cap Guvernul, pentru că ai alegeri și vrei să-ți rezolvi probleme în partid și pentru asta impui cu forța, pe agenda Guvernului, acte normative, angajând bani publici, fără transparență, ca să-ți cumperi primarii. (...) Lumea vede și eu aud lideri din PNL care sunt îngrijorați.” a acuzat liderul USR PLUS. 

”Comportament de copil răsfățat, răzgâiat al premierului” a fost remarca lui Dacian Cioloș, la un moment dat, în cadrul interviului, cu privire la premierul Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel