Cioloș, premier. Cîțu: Are posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR

Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă

Florin Cîțu a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României. 

"Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.", a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

"De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.", a continuat el.

Cîțu a precizat că partidul pe care îl conduce, PNL, "va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR."

"Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.", a mai transmis Florin Cîțu, luni seară.

După consultările de luni cu formațiunile parlamentare, ca urmare a demiterii guvernului prin moțiune de cenzură, Klaus Iohannis a anunțat că dintre propuneri a reținut una, pe care o va și pune în practică. "Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș", a anunţat, luni seara, Klaus Iohannis.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunțat Președinția.

Cioloș: Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți

ȘI Dacian Cioloş a transmis un prim mesaj după ce preşedintele Iohannis l-a desemnat premier. 

"Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. 

Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel