Cioloș - Plus, scandal. Gima: Probleme ascunse sub preș. Excluderea nu e conformă

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

George Gima a tranmis un nou mesaj pe Facebook, după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia, în urma scandalului pornit în partidul Plus. 

Ieri, George Gima îi cerea demisia lui Avram Fiţiu, membru Plus și profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca. Apropiat al lui Dacian Cioloș, acesta a fost acuzat că are simpatii de extremă dreapta.

"Consider că a continua îndelung acest dialog prin postări pe Facebook nu face bine organizației, deși avem deja în spate mai bine de un an și jumătate de maturitate. Eu am semnalat public o problemă gravă (pentru că soluționarea ei în intern dura deși alți colegi o semnalaseră deja). Dacă cunoaștem o persoană de mult timp, dacă știm ce poziții publice are de ani de zile și dacă îi cerem ajutorul să vină în Consiliul Național, înseamnă că ceilalți colegi au dreptul să fie nedumeriți și apoi să încerce să apere valorile cu care au pus bazele organizației. Și cu care au construit, în țară și în diaspora, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de după Revoluție", a scris George Gima pe Facebook.

Vezi și: Cioloș - PLUS, scandal. Ionuț Cristache: L-a executat. Ce apucături sunt astea?

"Acest tip de excludere nu e conformă cu ceea ce construim noi acum"

"Ulterior mi s-a cerut să renunț la poziția din Consiliu (fiind exclus din grupurile de lucru) și să-mi dau demisia din partid, iar PLUS a prezentat și o poziție publică, în numele meu (PLUS având de ceva vreme o problemă la capitolul comunicare). Or eu cred că acest tip de excludere nu e conformă cu ceea ce construim noi acum. Trăim într-o lume care nu mai acceptă vechiul mod de a face politică și tentațiile de a camufla sub preș probleme care pot apărea uneori. Aș dori părerea Comisiei de Etică referitor la această situație și între timp am putea pune subiectul în stand-by pentru că avem, probabil, alte priorități. De asemenea, regret dacă au fost oameni care s-au simțit inconfortabil cu această situație. Închei prin a vă spune că Dacian Cioloş este omul care are legitimitatea să conducă acest proiect și să mențină aprinsă speranța că România poate beneficia într-o zi de o guvernare demnă de Uniunea Europeană", a mai spus George Gima.

Vezi și: PLUS - apropiat Cioloș, scandal: "Demisia în 24 de ore"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel