Cioloş participă, luni, la "Ora premierului" în Parlament

Premierul Dacian Cioloş va participa, luni, începând cu ora 16.00, la "Ora Premierului" în Camera Deputaţilor, pentru a discuta situaţia privind schimbările recente în rândul prefecţilor, dezbaterea având loc la solicitarea grupului ALDE.

Premierul Dacian Cioloş a decis, joi, demiterea prefecţilor din judeţele Braşov şi Sibiu, numirea unor înlocuitori temporari şi, totodată, numirea a doi subprefecţi în Bucureşti şi Dâmboviţa, de asemenea cu caracter temporar.

La Braşov a fost numit ca prefect interimar Ciprian Băncilă, iar la Sibiu, Vasile-Cristian Roman.

Guvernul a înlocuit şi în 2 martie patru prefecţi, în judeţele Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, fiind schimbaţi şi doi subprefecţi, în Botoşani şi Bucureşti.

Toţi cei patru prefecţi au fost subprefecţi în Guvernul Tăriceanu, fiind ulterior trecuţi pe posturi de inspector guvernamental de Guvernul Ponta.

Astfel, la Bacău a fost instalat în postul de prefect Ioan Ghica (până în prezent inspector guvernamental şi subprefect de Neamţ până în 2009, în Guvernul Tăriceanu), iar în Constanţa a fost instalat la conducerea prefecturii Adrian Viorel Nicolaescu (de asemenea inspector guvernamental până la această dată şi fost subprefect în Constanţa tot în Guvernul Tăriceanu).

În judeţul Neamţ a fost numit ca prefect Niculina Dobrilă, fost subprefect în Guvernul Tăriceanu şi actual inspector guvernamental, iar la Sălaj a fost numit prefect Marin Niţu, de asemenea subprefect în Guvernul Tăriceanu şi actual inspector guvernamental.

În urmă cu trei săptămâni, Executivul a schimbat alţi nouă prefecţi şi a numit un nou prefect şi în judeţul Iaşi, pe un post vacant.

După schimbarea celor nouă prefecţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că această schimbare ar putea crea Executivului Cioloş "nişte probleme", urmare a informaţiilor care relevă că o parte dintre aceştia ar fi fost membri ai PNL.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat că formaţiunea a solicitat, printr-o adresă transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, ca premierul Dacian Cioloş să prezinte în Parlament criteriile care au dus la numirea noilor prefecţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel